In de Meerpolder bij de Meer- en Geerweg wordt volop graafwerk verricht (foto: Ria Luiten).
In de Meerpolder bij de Meer- en Geerweg wordt volop graafwerk verricht (foto: Ria Luiten).

Volop onverwacht graafwerk in Meerpolder bij Stompwijk

Actueel 22 keer gelezen

Stompwijk - De NAM moest de polder bij onder meer de Meer- en Geerweg in Stompwijk in oude staat terugbrengen en daarom werden alle bomen weggehaald. Maar nu wordt er ook allerlei graafwerk verricht.

“Als dat ooit de afspraak was dan moet dat helaas geaccepteerd worden, alhoewel ik het heel jammer vind”, aldus Ria Luiten, een betrokken bewoner van het buitengebied. Ze vervolgt: “Wie schetst echter mijn verbazing een aantal weken geleden, graafwerk in de Meerpolder en er ligt zelfs al een meertje, waar de ganzen zich al vermaakten. Vorige week las ik in de Dorpsketting dat er een heel nieuw weidevogelgebied in de maak is. Vreemd, want is daar de Nieuwe Driemanspolder niet de aangewezen plek voor? En in het Buytenpark is ook al een gruttobroedgebied en een zwaluwmuur. Het moet goed zijn voor de diversiteit van de vogels stond er in het artikel, maar volgens mij trekken we alleen maar meer ganzen naar het gebied en verdwijnen juist de patrijzen, grutto’s en kieviten die er nu op het land zitten.”

De Meer-en Geerweg wordt nog meer belast en daar wordt tot op heden helemaal geen aandacht aan besteed, vindt Luiten. “En dat terwijl er al jaren toezeggingen zijn. Er is steeds wat en ook het geld voor deze verbetering is lastig vrij te geven, lijkt het. De grootste scheuren in de weg zijn een tijd geleden, na veel aandringen, opgevuld. Ze zijn echter nog gevaarlijk en op de scootmobiel hang je behoorlijk scheef. Wel allerlei gebieden aanleggen maar de infrastructuur wordt niet aangepast. Jammer dat er niet meer voorlichting en inspraak was/is over dit gebied. Leidschendam-Voorburg en Zoetermeer beslissen, maar Stompwijk is waar het zich afspeelt”, aldus de Stompwijkse

Uit de krant

Uit de krant