De heer De Kwant werd door burgemeester Martijn Vroom Koninklijk onderscheiden (foto: Barbara Koppe).
De heer De Kwant werd door burgemeester Martijn Vroom Koninklijk onderscheiden (foto: Barbara Koppe).

Koninklijke onderscheiding voor de heer De Kwant

Actueel 442 keer gelezen

Voorburg - Jan de Kwant heeft op zaterdag 16 september tijdens zijn afscheidsbijeenkomst als hardlooptrainer een Koninklijke onderscheiding ontvangen van burgemeester Vroom. 

De heer De Kwant werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau als erkenning voor zijn langdurige inzet als vrijwilliger. Deze erkenning kwam tot stand op voordracht van loopgroep Westvliet 6, een onderdeel van AV Sparta.

Gedurende een periode van 25 jaar heeft Jan de Kwant zich toegewijd ingezet voor AV Sparta als trainer van diverse categorieën lopers, waaronder wedstrijdlopers, beginners en recreanten. Zijn betrokkenheid begon in 1998 als assistent-trainer en evolueerde in de loop der jaren tot het bekleden van de positie van hoofdtrainer. Hij was ook verantwoordelijk voor het verzorgen van de 14-weekse City-pier-city cursussen.

In 2013 werd de heer De Kwant tevens lid van de technische commissie van AV Sparta. In deze hoedanigheid vervulde hij verschillende taken, waaronder die van parcourshoofd tijdens de jaarlijkse Molenloop in Voorburg tot en met 2019. Hij leverde eveneens zijn bijdrage aan de Light in the Night Kidsrun in Voorburg tussen 2013 en 2018. 

Daarnaast heeft Jan de Kwant gedurende meerdere jaren looptrainingen voor jeugdteams van voetbalvereniging Forum Sport in Voorburg verzorgd .

Uit de krant