Vrijwilligers aan het werk bij de Voedselbank (archieffoto).
Vrijwilligers aan het werk bij de Voedselbank (archieffoto).

Voedselbank zoekt nieuwe vrijwilligers

Actueel 498 keer gelezen

Voorburg - De Voedselbank Leidschendam-Voorburg is op zoek naar enthousiaste nieuwe vrijwilligers die meehelpen, zodat iedereen voldoende en goed kan eten. Het gaat vooral om mensen die op dinsdag en/of woensdag de operationele coördinatie op zich willen nemen en tevens chauffeurs en in- en uitpakkers.

Na bijna 15 jaar gaat Jim Sabiran een stapje terug nemen bij de Voedselbank Leidschendam-Voorburg. Hij is nu de operationele leider en het gezicht naar buiten, met een groot netwerk bij supermarkten, scholen en verenigingen. De Voedselbank zoekt mensen die de rol van Jim kunnen overnemen. Liefst beschikbaar op zowel de dinsdag als de woensdag. Er wordt in hoge mate in ‘zelfsturende teams’ gewerkt, maar er is wel iemand nodig die de teams kan begeleiden en die de verbinding tussen de mensen en teams bevordert. Op de dinsdag is de hoofdklus het inpakken van de (circa 220) pakketten die wekelijks uitgedeeld worden. Op de woensdag is de hoofdklus het uitdelen van die pakketten aan de cliënten, op drie uitdeellocaties. Tegelijkertijd moet het magazijn op orde worden gehouden en wordt ervoor gezorgd dat alles qua houdbaarheidsdatum, hygiëne en logistiek op orde is.

Naast de operationele coördinator zijn er ook chauffeurs nodig en mensen die willen helpen met het in- en uitpakken van spullen en het op orde houden van het magazijn. Ook bij deze functies gaat het om de dinsdagen en de woensdagen, waarbij je ten minste een dagdeel, maar liefst een dag beschikbaar bent. 

Belangstellenden kunnen contact opnemen met Rob Kuipers via tel. 06-50738574 of Els de Blécourt via tel. 06-53410816) of stuur een e-mail naar info@voedselbanklv.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant