V.l.n.r. Abby Schepers en Marin Schalij (LUMC), Wolter Hoffmann en Carina Hilders (RdGG) en Daniël Eefting en Ingrid Wolf van het HMC (foto: HMC/Amber Oomen).
V.l.n.r. Abby Schepers en Marin Schalij (LUMC), Wolter Hoffmann en Carina Hilders (RdGG) en Daniël Eefting en Ingrid Wolf van het HMC (foto: HMC/Amber Oomen).

Samenwerkingsovereenkomst vaatchirurgie getekend in Antoniushove

Actueel 394 keer gelezen

Leidschendam - Om de kwaliteit van zorg voor vaatpatiënten in de regio verder te verbeteren, werken Haaglanden Medisch Centrum (HMC) en Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) nu ook samen met het Reinier de Graaf Gasthuis (RdGG). Door samenwerking in het Universitair Vaatcentrum (UVC) West wordt de kennis en kunde van de ziekenhuizen op het gebied van vaatchirurgie beter benut.

In HMC Antoniushove tekenden de bestuursvoorzitters Ingrid Wolf (HMC), Martin Schalij (LUMC) en Carina Hilders (RdGG) onlangs een intentieverklaring over de voorgenomen samenwerking. Het is de bedoeling om nog dit jaar een definitieve samenwerkingsovereenkomst te sluiten.
HMC en LUMC werken sinds 2020 al samen in het Universitair Vaatcentrum (UVC) Leiden | Den Haag. Zij behandelen op beide locaties hoogcomplexe zorg, zoals een behandeling of operatie aan de halsslagader of aorta. Ook de onderwijstaken en wetenschappelijke onderzoeken worden gezamenlijk opgepakt. Reinier de Graaf Gasthuis uit Delft sluit zich daar nu bij aan.

In de praktijk kunnen medisch specialisten daardoor makkelijker overleggen, of dat patiënten die gespecialiseerde zorg nodig hebben en indien nodig, makkelijker naar elkaar worden doorverwezen. De vaatchirurgen van het UVC werken vanaf drie locaties in Den Haag, Leiden en Delft.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant