Santi Kolk naar ADO Den Haag

Actueel 275 keer gelezen

Den Haag - Trainer Maurice Steijn heeft zijn aanvallende versterking binnen. ADO Den Haag heeft met aanvaller Santi Kolk een mondeling akkoord bereikt over een verbintenis tot en met het einde van dit seizoen.

Voor Kolk, die al geruime tijd meetraint met de selectie, betekent het een hernieuwde kennismaking met de club. Ooit begon hij, na zijn overstap van Laakkwartier, zijn loopbaan in het betaalde voetbal bij ADO Den Haag.

Trainer Steijn heeft al vaker aangegeven Kolk graag aan zijn selectie toe te voegen, maar algemeen directeur Cees Driebergen liet - ook tijdens een gesprek op het trainingskamp in Estepona - steeds weten, dat een overgang alleen bespreekbaar zou zijn als er ook iemand zou vertrekken.

Er is nog niemand vertrokken bij de Haagse BVO, maar Steijn liet eerder weten aan Haaglandenvoetbal, dat de eisen van Kolk nooit het struikelblok zouden kunnen zijn. Het is nu de vraag wanneer het contract officieel getekend wordt. Als dat snel gebeurt, zou Kolk al tot de selectie kunnen behoren, die het zondag aanstaande gaat opnemen uit tegen Willem II.

Kolk kwam het laatst uit - op huurbasis - voor NAC Breda. Hij was eigendom van Union Berlin, maar bij die club heeft hij zelf afgelopen zomer zijn contract ontbonden.

Stef Nijland komt in ieder geval niet naar ADO Den Haag. De huidige PSV-speler ziet een overgang niet zitten. Hij geeft de voorkeur aan een plaats op het middenveld, maar de Haagse club heeft meer behoefte aan een aanvaller.

Zijn zaakwaarnemer Kees Ploegsma daarover tegen Soccernews: ,,De interesse van ADO was er zeker, alleen zoeken zij iemand voor de linksbuitenpositie, terwijl Stef zich focust op een positie op het middenveld. Hij heeft dus besloten niet op de aanbieding in te gaan."

Bron: Haaglanden Voetbal

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant