Manou met Noortje Herlaar, die de stem van de oudere Anna heeft ingesproken (foto: PR).
Manou met Noortje Herlaar, die de stem van de oudere Anna heeft ingesproken (foto: PR).

Voorburgs meisje in Frozen

Actueel 2.711 keer gelezen

Voorburg - Manou Jue Cardoso (9) uit Voorburg is te horen in de bioscoopfilm Frozen. Dit is een komische avonturenfilm van Walt Disney Animation Studio’s. Het meisje uit Voorburg heeft de stem van de jonge hoofdpersoon Anna in gesproken. Later in de film wordt de stem van de inmiddels ouder geworden Anna overgenomen door actrice en zangeres Noortje Herlaar.

In de film onderneemt de dappere en optimistische Anna samen met de ruige bergbewoner Kristoff en zijn trouwe rendier Sven een legendarisch avontuur om haar zus Elsa te vinden. Haar ijskrachten houden het koninkrijk Arendelle gevangen in een eeuwige winter. Hoog in de bergen ontmoeten Anna en Kristoff mythische trollen en een hilarische sneeuwman die Olaf heet. Daarnaast moeten ze barre omstandigheden zien te overwinnen om het koninkrijk te redden.

Manou speelde zelf al in musicals en werd gescout door een stemregisseur van Disney. Ze heeft ook al tekenfilms ingesproken. Het is nog niet zo eenvoudig om als meisje van 9 een tekst precies op het goede moment in te spreken. Daarvoor moet je naar de film op het scherm kijken en de klok goed in de gaten houden. “Ik vind het hartstikke leuk, zegt Manou. “En ik vind het wel meevallen met dat lastige. Vaak lukt het inspreken wel in één keer, maar soms moet het meerdere keren zodat ze kunnen kiezen welke ze kunnen gebruiken.”

Behalve de stem van de (jonge) Anna doet Manou in Frozen ook de stemmetjes van trollen. De film is vorige week vrijdag in première gegaan in Aalsmeer. Voor Manou houdt het daar echter niet mee op. Momenteel spreekt zij de stem in van het zusje van Pieter Konijn in de kinderserie Pieter Konijn.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant