Afbeelding

Waterspoorpark en Verlengde Velostrada gelijktijdig aangelegd

Actueel 763 keer gelezen

De zogeheten Waterspoorparken 3 en 4 en de Verlengde Velostrada in Voorburg worden gelijktijdig aangelegd. De wethouders Floor Kist en Nadine Stemerdink trotseerden donderdagmorgen 8 maart op de fiets de regen om het projectbord te presenteren waarop de werkzaamheden zijn vermeld. Komende week start het uitgraven van het Waterspoorpark; eind april begint de aanleg van de Verlengde Velostrada. Het totale project is over een half jaar klaar.

Fietsers voorrang

Leidschendam-Voorburg werkt aan de verbetering van de belangrijkste fietsroutes. De snelfietsroute tussen Leiden en Voorburg, de Velostrada, is enkele jaren geleden verbeterd. Nu is het gedeelte langs Appelgaarde, Populierendreef en Schipholboog aan de beurt. Deze Verlengde Velostrada wordt uitgevoerd als fietsstraat; fietsers zijn hier de hoofdgebruiker, auto's zijn te gast. Over de kruising met de Hofzichtlaan komen vrij liggende fietspaden en krijgen fietsers voorrang in de verkeersregeling.

Waterberging

Langs de Appelgaarde en Populierendreef komen tussen de weg en de spoorlijn nieuwe waterpartijen. Het zijn de laatste twee onderdelen van het Waterspoorpark Veen- en Binkhorstpolder, dat de waterverbindingen en de waterkwaliteit verbetert en zorgt voor meer waterberging. Er is onvoldoende open water aanwezig om de regenval ook in de toekomst te kunnen opvangen. Daarnaast biedt het Waterspoorpark kansen voor nieuwe natuurwaarden en mogelijkheden om te wandelen, spelen of van de natuur te genieten.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant