Wethouder Nadine Stemerdink met de kinderen uit Bovenveen die de ontwerpen voor de prullenbakken maakten. (foto: Michel Groen)
Wethouder Nadine Stemerdink met de kinderen uit Bovenveen die de ontwerpen voor de prullenbakken maakten. (foto: Michel Groen) Foto: Michel Groen

Kunst maken van zwerfafval uit de wijk

Actueel 385 keer gelezen

Kinderen uit Bovenveen hebben meegedaan aan 'Pimp je prullenbak' en kunst gemaakt van zwerfafval uit de wijk. Dit heeft 24 bijzondere kunstzinnige tekeningen opgeleverd die op even zoveel afvalbakken zijn afgebeeld. Deze gepimpte prullenbakken krijgen verspreid door de gemeente een plekje.


De eerste gepimpte prullenbak werd donderdag 8 maart officieel onthuld door de jonge kunstenares Helena en wethouder Nadine Stemerdink bij het Jan Mulderveld in Voorburg. Met 'Pimp je prullenbak' hebben de kinderen op creatieve wijze leren omgaan met afval. Daarnaast zijn ze bewust gemaakt van de invloed van afval op de eigen leefomgeving en weten ze meer over hergebruik en verwerking van afval. Ondanks dat er in de gemeente veel prullenbakken staan, zwerft er toch veel afval rond. De prullenbakken met een verrassend uiterlijk dat is ontworpen is door kinderen, dragen bij aan een schonere leefomgeving.

 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant