Safina Barsatie (24) gaat naar de internationale Miss Grand International-verkiezing in oktober in Myanmar (foto: pr).
Safina Barsatie (24) gaat naar de internationale Miss Grand International-verkiezing in oktober in Myanmar (foto: pr).

Leidschendamse Safina in finale Miss Grand Netherlands

Actueel 2.394 keer gelezen

Leidschendam - Persoonlijkheid, talent en kennis. Dat is waar het om draait tijdens de finale van Miss Grand Netherlands. Safina Barsatie (24) uit Leidschendam neemt het 17 juni op tegen elf andere schoonheden. De winnares gaat naar de internationale Miss Grand International-verkiezing in oktober in Myanmar.

Door Naomi Defoer

Met haar Indiase uiterlijk, lange glanzende zwarte lokken, volle lippen en amandelvormige ogen is Safina een echte schoonheid om te zien. Maar ze heeft niet alleen de beauty maar ook de brains. De Leidschendamse studeert bedrijfskunde en werkt als klantcontactmedewerker bij het CAK.

Ze doet vooral mee aan Miss Grand Netherlands omdat het een verkiezing is die het goede doel steunt. "Miss Grand Netherlands en Miss Grand International willen de samenleving verbeteren. Dit jaar is hun missie het bestrijden van oorlog en geweld." Zelf zet Safina zich in voor de internationale afdeling van het Rode Kruis. "Deze afdeling verleent hulp in gebieden waar oorlog is." Met haar deelname wil de Miss laten zien dat iedereen, ongeacht afkomst of achtergrond mee kan doen. "Ik was erg onzeker over mijzelf. Vroeger ben ik enorm gepest, vanwege mijn uiterlijk. Ik werd niet alleen mentaal gepest maar ook fysiek. Daarnaast was mijn moeder alleenstaand, dus dat was niet makkelijk. Mij werd altijd geleerd: als je maar hard genoeg werkt, dan kan je je dromen waarmaken. Door de moeilijke momenten ben ik uitgegroeid tot een sterke dame."

Safina is druk bezig met de voorbereiding. "Ik ben flink aan het sporten, omdat je fysiek sterk moet zijn. Heel veel modellen en missen zijn allemaal heel erg slank, maar ik val er net een beetje buiten. Ik hoef niet perse skinny te zijn, als ik maar gezond ben en lekker in mijn vel zit." Naast het sporten krijgt de miss trainingen om zichzelf goed te kunnen presenteren en verwoorden. Ze kijkt ook video's van andere missverkiezingen. Tijdens de finale let de jury op uiteenlopende zaken. "Ten eerste de presentatie aan de hand van je lichaamshouding, je speech en de vragenronde. Daarnaast kijkt de jury naar je inzet gedurende het hele traject en of je prettig bent of mee samen te werken. Je moet dus zeker niet te veel klagen."

De winnares strijdt om de titel Miss Grand International. Die draagt een jaar lang de titel, zet zich in voor het goede doel en krijgt een jaar lang een verblijf aangeboden in Thailand. "Een jaar lang moet je verschillende opdrachten doen, zoals presentaties geven op scholen, campagnes starten om geld in te zamelen en voorlichting geven."

Eerder werd Safina Miss India Holland, werd 3e bij Indian Princess International en werd 2e bij Miss Asia Pacific World Super Talent. Voorlopig is dit de laatste missverkiezing waar zij aan deelneemt. "Ik ben sinds kort verloofd en ik denk aan huisje, boompje, beestje. Binnenkort ben ik klaar met mijn studie en dan wil ik mij focussen op mijn toekomst."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant