Elly van der Bree, Paul van Rede en Kim van Loon (Foto's: Michel Groen)
Elly van der Bree, Paul van Rede en Kim van Loon (Foto's: Michel Groen) Michel Groen

Ondernemers laten zich informeren over duurzaamheid

Actueel 532 keer gelezen

Leidschendam - Duurzaam ondernemen was het thema van de goed bezocht nieuwjaarsbijeenkomst van ondernemend Leidschendam-Voorburg. Tijdens interessante seminars en een plenair programma verzorgd door duurzaamheids goeroe Heleen Weenink werden de ondernemers bijgepraat over de laatste trends met betrekking tot dit actuele thema. 

De ondernemersbijeenkomst vond plaats in de aula van MBO-Rijnland aan het Fluitpolderplein in Leidschendam. De organisatie was in handen van de netwerkclubs MKB Leidschendam-Voorburg, VOC, LBC en Wondernemers. Dagvoorzitter Paul van Rede greep zijn kans twee personen die van groot belang zijn voor het ondernemersklimaat in de gemeente in het zonnetje te zetten. Elly van der Bree, locatie directeur van MBO-Rijnland en lid van het Platform Economie, onderwijs en Arbeidsmarkt  heeft volgens Van Rede een enorme gedrevenheid voor jonge mensen in het onderwijs met het oog op het bedrijfsleven. "Je bent altijd op zoek naar verbindingen tussen jouw studenten in het  beroepsonderwijs en ondernemers. Dit komt ook nadrukkelijk naar voren in jouw actieve rol binnen het platform Economie, Onderwijs en Arbeidsmarkt. Ook het feit dat we nu al weer 4 jaar gebruik mogen maken van deze locatie met alle ondersteuning is fantastisch." Ook accountmanager van de gemeente, Kim van Loon, werd toegesproken door Van Rede. "Als eerste accountmanager van de gemeente ben jij de linking pin tussen de gemeente en bedrijven.  Je was de pionier die het allemaal zelf moest uitzoeken. Je werd soms met argwaan bekeken, je was tenslotte van de gemeente, en je boodschap werd niet altijd positief ontvangen.  Maar jouw inbreng en de wijze waarop je dat hebt gedaan is altijd zeer gewaardeerd. Jij hebt een positieve manier van meedenken met de ondernemers." 

Na deze mooie woorden was het tijd voor de hoofdspreker van de bijeenkomst, Heleen Weening, directeur van de Stichting Duurzaam Den Haag. Zij gaf een inspirerende blik op kansen en mogelijkheden van een duurzame onderneming. De bijeenkomst werd afgesloten met een hapje en een drankje. 
 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant