De vijf parkeergarages en -terreinen rondom Mall of the Netherlands (Illustratie: Unibail-Rodamco-Westfield).
De vijf parkeergarages en -terreinen rondom Mall of the Netherlands (Illustratie: Unibail-Rodamco-Westfield).

Hoe voorkom je files naar Mall of the Netherlands?

Actueel 4.905 keer gelezen

Leidschendam -  Door middel van verschillende maatregelen probeert de gemeente in samenwerking met Unibail-Rodamco-Westfield de toegankelijkheid en de doorstroming rondom het toekomstig Mall of the Netherlands te verbeteren. In 2020 staat de opening van dit grootste winkelcentrum van Nederland gepland. 

Teun Koek van Unibali-Rodamco-Westfield presenteerde dinsdag 7 mei de plannen aan gemeenteraadsleden en andere belangstellenden. Met de vijf parkeergarages en -terreinen rondom het winkelgebied, merendeels ondergronds waar ruimte is voor 4000 auto's, hoopt de projectontwikkelaar de verwachte toeloop van bezoekers op te kunnen vangen. Hoe wordt de toestroom van al deze auto's via de nu al drukke N14 onder controle gehouden? Via bewegwijzering vanaf de A4, N14, A12, A13 en N44 worden de toekomstige bezoekers optimaal begeleid naar Mall of the Netherlands. Tijdens piekmomenten wil de ontwikkelaar gebruik maken van dynamisch verkeersmanagement zoals route-informatiepanelen, verlengen van de groenlichttijd en PRIS borden die real time de bezoeker informeren over beschikbare parkeerplekken in de 5 parkeergarages en -terreinen rondom de Mall. 

Daarnaast wil de ontwikkelaar samen met de gemeente het OV-gebruik, fietsen en gedeeld vervoer stimuleren. Station Mariahoeve en tramlijn 6 zijn daarbij belangrijk. Zij gaan de discussie starten over het doortrekken van tramlijn 6 naar Wassenaar en buslijnen opzetten vanuit Wassenaar, Scheveningen en Rijswijk. Daarnaast willen zij de looproute vanuit station Mariahoeve naar de Mall verbeteren, een duidelijke bewegwijzering naar lijn 6 en een deelfietssyteem plaatsen bij omliggende OV-haltes en de Mall. 

Ook wordt er gekeken naar omliggende parkeerterreinen zoals bij HMC Antoniushove, sportpark Duivesteijn en de kantoren aan de Ruysdaellaan. Ook zijn er nog parkeermogelijkheden bij het Car Jeans stadion en het Forepark. Vanaf deze parkeerterreinen is geen openbaarvervoer verbinding met de Mall. Wellicht kan hiervoor in de toekomst gebruik gemaakt gaan worden van een zelfrijdende shuttle. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant