[RAADSLID VAN NU]Delroy Blokland zet zich in voor minder bedeelden | HetKrantje-Online.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226556&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo hetkrantje-online.nl
Delroy Blokland is in 2007 naar Voorburg verhuisd. Toen zijn kinderen naar de basisschool gingen, heeft Blokland zich gemeld bij de lokale PvdA om meer betrokken te zijn bij het bestuur van de gemeente.
Delroy Blokland is in 2007 naar Voorburg verhuisd. Toen zijn kinderen naar de basisschool gingen, heeft Blokland zich gemeld bij de lokale PvdA om meer betrokken te zijn bij het bestuur van de gemeente.
RAADSLID VAN NU

Delroy Blokland zet zich in voor minder bedeelden

  •   174 keer gelezen   Actueel

Voorburg - Tijdens zijn eerste raadsperiode wist PvdA'er Delroy Blokland de nodige succesjes te boeken. Het PvdA-gedachtegoed past hem als een jas. Ook voor de komende raadsperiode gaat hij zich inzetten voor de minder bedeelden in Leidschendam-Voorburg.

Blokland heeft politicologie en filosofie gestudeerd in Amsterdam en New York. "Politiek vond ik in mijn jeugd al heel interessant. Niet alleen de dieper liggende ideeën van politieke stromingen, maar ook de praktische toepassing daarvan in overheidsbeleid." Na zijn studie in Amsterdam is hij bestuurslid bij de PvdA in Amsterdam geweest. "Dat was een roerige periode. Ik heb de partij en het lokale bestuur van binnenuit leren kennen."

Blokland is in 2007 naar Voorburg verhuisd. Toen zijn kinderen naar de basisschool gingen, heeft Blokland zich gemeld bij de lokale PvdA om meer betrokken te zijn bij het bestuur van de gemeente. De verkiezingen van 2014 pakten voor de PvdA niet al te best uit. Met drie raadsleden namen zij echter toch deel aan het college, net als tijdens de huidige raadsperiode.

In de vorige raadsperiode behoorden sport en het minimabeleid tot zijn portefeuille. Blokland heeft zich ingezet voor de kinderen uit kansarme gezinnen. Zo heeft hij de schoolspullenpas geïntroduceerd. "Hiermee krijgen kinderen korting op hun schoolspullen en maken we het makkelijker voor hun ouders om schoolkosten te betalen." Ook de sportstrippenkaart komt uit zijn koker. Met deze kaart mogen kinderen en volwassenen helemaal gratis vier sporten uitproberen bij sportverenigingen in de gemeente. "Zo proberen we inwoners te stimuleren om meer te gaan sporten."

Daarnaast heeft Blokland ervoor gezorgd dat de renovatie van de Groen van Prinstererschool vlotgetrokken werd. "De bouw heeft een tijd stil gelegen omdat er niet genoeg geld was. De kosten vielen hoger uit dan voorzien. Ik heb mij er hard voor gemaakt om het gat in de begroting te dichten en dat is gelukt."

Deze raadsperiode heeft Blokland een aantal ingewikkelde onderwerpen in zijn portefeuille. "Niet echt typisch PvdA-onderwerpen maar die wel sterk leven bij de inwoners, zoals het Damcentrum en binnenkort ook het afvalbeleid." Als het gaat over het Damcentrum, ergert Blokland zich aan de moeizame discussie over het parkeren. "Dat parkeerprobleem gaan wij nooit helemaal oplossen. Nu het alleen maar daarover gaat, blokkeren we andere belangrijke issues in het Damcentrum, zoals de leefbaarheid en levendigheid. Nu de woningbouw weer op gang komt, is het belangrijk dat we ons daar ook op focussen. En ook de toekomst van Het Veur Theater en het openbaar vervoer moeten aandacht krijgen. Voor mensen die in het Damcentrum wonen, moet er parkeergelegenheid zijn. Als je er niet woont, moet je kijken naar alternatieven voor de auto, zoals openbaar vervoer of de fiets."

De PvdA gaat deze zomer weer een discussieavond organiseren over thema's als economie en ondernemerschap, leefbaarheid en cultuur en parkeren en bereikbaarheid. Zo'n avond heeft ook in oktober vorig jaar plaatsgevonden en dat heeft veel ideeën opgeleverd. "Dit is heel effectief. Zo spreek je mensen die goede ideeën hebben."

Blokland merkt dat het veel tijd kost om naast een gezin, zijn baan bij het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, zijn voetbalteam en het raadswerk ook het contact met de inwoners niet te vergeten. "Dat schiet er weleens bij in. Niet alle inwoners weten de weg naar de gemeente goed te vinden en dat zijn vaak juist de mensen waar de PvdA voor wil opkomen."

Onderwerpen waar het volgens Blokland de komende jaren meer over zou moeten gaan, zijn duurzaamheid en de jeugdzorg. Duurzaamheid behoort tot de belangrijkste speerpunten van de PvdA. "Het hangt van het klimaatakkoord af wat wij als gemeente daarin moeten betekenen. Dit wordt een grote verantwoordelijkheid waar wij nog niet op voorbereid zijn. Huizen moeten van het gas af, er moet meer geïsoleerd worden, er moeten meer laadpalen komen. Hoe gaat de gemeente dat betalen? Daarover moeten we het de komende tijd gaan hebben."

Ook de jeugdzorg wordt door de PvdA scherp in de gaten gehouden. "Nu de jeugdzorg onder verantwoording van de gemeente valt, blijkt het veel duurder te zijn dan vooraf verwacht. Het is nu een heel financieel onderwerp terwijl het zou moeten gaan over de kinderen die extra hulp nodig hebben. Je hoort er momenteel niet veel over, maar wij zijn er als fractie heel scherp op om dat niet uit het oog te verliezen."


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226556&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768107&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226558&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>