De in beslag genomen Porsche wordt door de politie afgevoerd (foto: politie).
De in beslag genomen Porsche wordt door de politie afgevoerd (foto: politie).

Aanhoudingen en inbeslagnames bij groot onderzoek naar voormalige growshop

Actueel 1.099 keer gelezen

Voorburg - In een groot onderzoek naar een organisatie achter het faciliteren van de illegale hennepteelt heeft de recherche op dinsdag 21 mei en dinsdag 28 mei invallen en doorzoekingen gedaan in woningen en (bedrijfs)panden in Den Haag, Delfgauw, Berkel en Rodenrijs, Delft, Nootdorp en Voorburg. Er werden twaalf mannen aangehouden van tussen de 26 en 69 jaar. Negen van hen zijn of worden nog voorgeleid aan de rechter-commissaris. De recherche sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

In Delfgauw werd de complete inboedel van een loods in beslag genomen. In deze loods werden goederen opgeslagen die bestemd zijn om hennepkwekerijen op te bouwen. Tevens werd beslag gelegd op onder meer vijf panden, sieraden, dure horloges, kunstobjecten en  veertien auto's. In de laadruimte van een geprepareerde vrachtwagen werd hennep verpakt en geseald in een growtent zodat de hennepgeur niet te ruiken was voor de omgeving.

Eerder in het onderzoek werd in twee zeecontainers in Zevenhuizen hardware, bestemd voor hennepkwekerijen, aangetroffen en in beslag genomen. Ook heeft de politie tijdens het onderzoek drie hennepkwekerijen en twee stekkenkwekerijen ontmanteld met in totaal 1382 hennepplanten, 42.564 hennepstekken en 480 gram henneptoppen.

In september 2018 werd het onderzoek gestart naar de voormalige growshop in Den Haag. Bij de invallen en doorzoekingen op 21 en 28 mei deden zo'n 80 politiemensen mee. Criminele organisaties maken enorme winsten met de illegale teelt van hennep. Daarbij schuwen ze geweld, afpersing, corruptie en zelfs liquidaties niet. De aanpak van de hennepteelt en handel is dan ook een prioriteit van politie en Openbaar Ministerie (OM). Het gaat immers niet meer om een paar 'onschuldige' planten in de achtertuin.

Ruikt u henneplucht en denkt u dat er een hennepkwekerij in uw buurt zit? Meld verdachte situaties, bel de politie via 0900-8844 of bel Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000. Onderstaande punten kunnen wijzen op een hennepkwekerij: Aanwezigheid van hennepgeur; onveilige situaties door illegale aanpassingen in de meterkast of elektriciteitsaansluiting; constant zoemend of ronkend geluid en beslagen/afgeplakte ramen of gordijnen die nooit opengaan.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant