Eerste prijs voor profielwerkstuk van leerlingen Novum | HetKrantje-Online.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226556&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo hetkrantje-online.nl

Eerste prijs voor profielwerkstuk van leerlingen Novum

  •   430 keer gelezen   Actueel

Voorburg - Marilou Schaafsma en Famke van der Meer van Gymnasium Novum hebben de eerste prijs gewonnen bij de landelijke, prestigieuze profielwerkstuk-wedstrijd (pws) van de Koninklijke Nederlandse Academie voor Wetenschappen in de categorie Cultuur en Maatschappij. 

In het Pakhuis de Zwijger op het Javaeiland in Amsterdam, verzamelden honderden leerlingen, docenten en wetenschappers zich op dinsdag 11 juni om de ingezonden filmpjes van de genomineerden te zien en de jury-oordelen aan te horen. Het is altijd indrukwekkend en inspirerend om zo veel leuke onderwerpen en mooie onderzoeken voorbij te zien trekken. Het is dan ook extra bijzonder als je uitgeroepen wordt tot de nummer 1 binnen de categorie C&M!

Famke en Marilou onderzochten hoe de militaire acties van Nederlanders in Indonesië tussen 1945 en 1949 door de jaren heen werden behandeld in Nederlandse lesboeken. De vakjury was diep onder de indruk van de grondige en uitgebreide analyse. De jury meende te maken te hebben met een Bachelor-scriptie op de universiteit in plaats van met een profielwerkstuk op school! Naast de leerlingen zijn ook alle begeleidende docenten in het zonnetje gezet, waaronder de docent geschiedenis Ufuk Akgün die de dames met hun pws begeleidde.

Op het Gymnasium Novum bestaat al een paar jaar een uitgebreid pws-traject om de leerlingen te stimuleren het beste uit zich zelf te halen als het gaat om deze belangrijke 'proeve van bekwaamheid' en voorbereiding op een universitaire studie.

Overigens hebben de dames nog meer prijzen gewonnen (Junior Fellowship bij het Rijksmuseum te Amsterdam) of waren zij genomineerd bij andere wedstrijden van universiteiten (Rijksuniversiteit Groningen en Universiteit Leiden). Alle dagen feest, want op 12 juni bleken beide dames ook nog eens cum laude te zijn geslaagd!


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226556&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226558&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>