Afbeelding

Tips voor virtuele evenementenplanning

Algemeen 472 keer gelezen

Livestream evenementen zijn tegenwoordig erg populair. Ze zijn een leuke en interactieve manier om je doelgroep te bereiken. Maar hoe organiseer je een livestream evenement? Hier volgen wat tips die je kunnen helpen bij de succesvolle organisatie van online evenementen. 

Zorg ervoor dat je event goed gepland is
Denk aan de timing, locatie, gasten en onderwerp. Maak een duidelijke planning en maak een lijstje met taken die verdeeld moeten worden. Bekijk of je event op een geschikte livestreamingplatform kan worden gehouden. Er zijn verschillende gratis en betaalde opties beschikbaar.

Kortom, onderzoek de technologische opties, kosten en mogelijkheden die je van plan bent in te zetten. Zorg ervoor om alles te baseren op de doelstellingen en doelgroep van het online evenement. Ben je bijvoorbeeld van plan om een elearning op te zetten met online cursusevenementen, zorg er dan voor dat de leermodule wordt afgestemd op de leerbehoeften van de cursisten.

Planning van kwaliteitsinhoud
Hoogwaardige content is van fundamenteel belang voor het succes van een virtueel evenement. Ongeacht de hoeveelheid mensen die aanwezig zijn, als de inhoud die ze te horen krijgen niet van hoge kwaliteit of relevant is, is het hun tijd niet waard. Probeer het publiek zoveel mogelijk te betrekken bij het bepalen van de inhoud, zodat je een agenda kan opstellen die de interesse opwekt.

Niet alleen zal goede inhoud de ervaring van de deelnemers waardevoller maken, maar ze zullen ook het gevoel krijgen dat het de moeite waard was om deel te nemen. Alleen goede content zal een gedenkwaardige indruk achterlaten.

Creëer realistische verwachtingen
Zorg ook voor het handhaven van realistische verwachtingen en houd er rekening mee dat het niet mogelijk is om de ervaring van een face-to-face-evenement voor 100% na te bootsen. Houd daarom die verwachtingen in toom bij de deur. Vergelijk geen virtuele gebeurtenissen met echte. Beoordeel succes liever op basis van realistische verwachtingen en de feitelijke virtuele gebeurtenis.

De juiste technische uitrusting
Zorg ervoor dat je genoeg crew hebt om het event te organiseren. Jouw team kan bestaan uit camera’s, geluid, regisseurs enzovoorts. Houd er ook rekening mee om voldoende tests uit te voeren om er zeker van te zijn dat de deelnemers met de juiste technologie zijn uitgerust.

Ben je op zoek naar een professioneel team voor het organiseren van livestreams die je geheel kan ontzorgen van de zaken op technisch gebied? Maak dan kennis met Valo online events voor meer informatie. 

Besteed voldoende aandacht aan de promotie 
Promoot je event goed. Maak bijvoorbeeld een teaservideo of -afbeelding en plaats deze op social media en je website. Zorg voor doorlopende communicatie met deelnemers, panelleden en sprekers, en maak uitnodigingen met alle details van het virtuele evenement.

Uit de krant