Afbeelding

Stadstuin Rusthout doet mee aan de Velt Ecotuindagen

Algemeen 1.053 keer gelezen

Leidschendam - Wil je tips over milieuvriendelijk tuinieren in je moestuin of je siertuin? Of wil je gewoon wel eens een tuin bekijken die zo ecologisch mogelijk wordt onderhouden en daarover toelichting krijgen?

Kom dan zondag 4 juni tussen 12.30-17.00 uur naar Stadstuin Rusthout (Noordsingel 3 in Leidschendam). De Stadstuin besteedt dan extra aandacht aan de Velt ecotuindagen. Velt is de vereniging voor ecologisch leven en tuinieren. Er is een informatiestand met boeken van Velt en er zijn tevens activiteiten voor de kinderen. Vrijwilligers van de Stadstuin zullen je rondleiden door de tuin en informatie geven over hun manier van ecologisch tuinieren in de bloementuin, moestuin, de kas en over composteren. 

Om 12.30 uur en om 13.15 uur vertelt een imker over de bijen. Eén tip alvast voor biodiversiteit: maak je tuin niet te netjes, zorg voor rommelhoekjes, een paar spontane planten laten staan, dat is waardevol voor insecten, zoals bijen.

Kijk voor het laatste nieuws op www.stadstuinrusthout.nl. De toegang is gratis, al is een donatie altijd welkom. Aanmelden is niet nodig.

Uit de krant