Evelien Lems: 'Tijdens de opleidingen en cursussen bleef ik mij verbazen over de positieve effecten die voeding kan hebben op onze gezondheid' (foto: Fred Ernst).
Evelien Lems: 'Tijdens de opleidingen en cursussen bleef ik mij verbazen over de positieve effecten die voeding kan hebben op onze gezondheid' (foto: Fred Ernst).

Evelien Lems van Pure Living helpt mensen naar een gezondere levensstijl

Algemeen 1.041 keer gelezen

Leidschendam - De invloed van voeding op lichamelijke en geestelijke gezondheid is ontzettend groot. Dat heeft Evelien Lems aan den lijve ondervonden. Van futloos, gestrest en regelmatig hoofdpijn ging zij door de juiste voeding naar energiek, positief en helder. "Voeding is alles bepalend voor onze gezondheid. Door de juiste voeding kunnen veel klachten worden voorkomen of verholpen."

Evelien is al jaren met gezondheid bezig, maar sinds januari werkt ze als health coach en gewichtsconsulent in haar eigen praktijk Pure Living aan de Koningin Julianaweg 124 in Leidschendam. Daar begeleidt ze mensen naar een gezondere levensstijl. 

Vele jaren heeft Evelien in een mannenwereld gewerkt. In haar functie als veiligheidskundige in de bagger- en offshore industrie bij haar voormalig werkgever Boskalis werd zij regelmatig voor weken achter elkaar naar het buitenland uitgezonden. Daarnaast was zij vrijwilliger bij de brandweer van Leidschendam-Voorburg. "Gezonde voeding was toen al heel belangrijk voor mij. In plaats van lunch uit de bedrijfskantine nam ik mijn eigen gezonde lunch mee. Daar werd vaak raar op gereageerd, ik weet dus hoe lastig het is om verandering aan te brengen in je eetpatroon. Wanneer ik aan boord van schepen werkte, was er vaak 2 keer per dag patat en wat doodgekookte groenten. Daar krijg je geen energie van." Evelien gooide het roer om en zei de stoere mannenwereld vaarwel. "Ik heb nu een moestuintje en zing bij een koor", vertelt ze lachend. 

Evelien is nu gediplomeerd voedingscoach, gewichtsconsulente en ze heeft een opleiding kruidengeneeskunde gevolgd. Regelmatig rijdt ze naar Friesland voor (bij)scholing. "Daar zit nu eenmaal het beste opleidingscentrum. Tijdens de opleidingen en cursussen bleef ik mij verbazen over de positieve effecten die voeding kan hebben op onze gezondheid. Ik wil graag deze kennis verspreiden, want je gunt toch iedereen optimale gezondheid." Evelien wil zich nog verder ontwikkelen op dit gebied en start daarom in september met de driejarige opleiding tot epi-genetisch therapeut. Tijdens deze opleiding wordt er veel aandacht besteed aan het begrijpen van de werkingsmechanismen van het lichaam in combinatie met voeding.

Mensen kunnen bij haar terecht met allerlei gezondheidsklachten, maar ook met gewichtsproblemen. Mensen met cholesterolproblemen, energietekort, darmklachten, auto-immuunproblemen, te hoge bloeddruk en andere klachten kunnen ook door Evelien worden geholpen. "Vaak kan ik mensen al helpen met een kleine aanpassing in hun eetpatroon. Puur en natuurlijk eten zorgen voor een betere gezondheid, meer energie en meer geluk. Ik werk vanuit een orthomoleculaire basis. Dat wil zeggen dat ik altijd kijk naar wat het lichaam nodig heeft. Daar ligt de kern."

Evelien noemt het voorbeeld van water drinken. "Van oorsprong drinkt de mens grondwater, waarin alle nodige mineralen zaten. Zo werd het vocht goed opgenomen in het lichaam. Tegenwoordig drinken we kraanwater waar weinig mineralen in zit. Daardoor wordt het vocht minder goed opgenomen in alle lichaamscellen. Want onze cellen hebben mineralen nodig om vocht op te kunnen nemen. Zonder het nodige vocht in de lichaamscellen kunnen allerlei gezondheidsklachten ontstaan, van droge huid tot gewrichtsproblemen. In zeezout (let op, geen keukenzout) zitten alle nodige mineralen die je lichaam helpen het vocht op te nemen. Door een klein beetje zeezout toe te voegen aan het water kun je al heel veel bereiken." 

Tijdens de consulten bespreekt zij het voedingspatroon, de levensstijl en het doel dat de cliënt wil bereiken. "Ik zorg ervoor dat we een werkwijze vinden die bij jou past, zodat je het vol kan houden en ook lekker eet." Zij biedt voor mensen die willen afvallen verschillende programma's. Als je deze maand een pakket boekt bij Evelien, krijg je een floatsessie cadeau. Meer informatie hierover is te vinden op www.lovepureliving.nl. Je kunt Evelien ook volgen op Facebook onder Love Pure Living waar ze haar blogs en lekkere recepten deelt. Het maken van een afspraak kan via de website of mail naar info@lovepureliving.nl of bel: 06-81918330. 
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant