Shervin Nukuee en Esseline van de Sande (r.) van de Stadscoalitie organiseren de Pop-up Bazar in hartje Leidschendam (foto: pr).
Shervin Nukuee en Esseline van de Sande (r.) van de Stadscoalitie organiseren de Pop-up Bazar in hartje Leidschendam (foto: pr).

Pop-up Bazar Damplein verbindend element

Algemeen 1.108 keer gelezen

Leidschendam - De Stadscoalitie organiseert op 20 en 21 mei de Pop-up Bazar, een verbindend en vernieuwend evenement in Leidschendam. Bezoekers kunnen hier kennismaken met de cultuur, de expertise en het vakmanschap van nieuwe ondernemers in de stad, voormalige vluchtelingen die zich in Leidschendam-Voorburg hebben gevestigd.

De Pop-up Bazar vindt plaats in een leegstaande winkelruimte aan het Damplein 8. Dit wordt twee dagen lang het dynamische hart van het Damcentrum. Bezoekers kunnen proeven van uiteenlopende gerechten in een foodcorner, er is een wijnproeverij, een podium voor muziek en poëzie, en een divers aanbod van handwerk, design en andere producten. Ondernemers uit de omgeving sluiten zich aan bij het evenement. Ook studenten van het ID College dragen een steentje bij. Het wordt een culinair cultureel festijn met workshops, muziek, dans en verhalen. De levensverhalen van de nieuwe inwoners van de gemeente staan centraal.

"Deze tijdelijke Pop-up Bazar is de opmaat naar onze droom om dit concept te ontwikkelen tot petit-bazar", aldus Esseline van de Sande van de Stadscoalitie. "Een nieuwe trekpleister voor de stad waar het verbinden van de burgers, een culinair en cultureel aanbod, authentieke producten en sterke verhalen samenkomen. Een nieuwe iconische plek voor Leidschendam-Voorburg".

Stadscoalitie
De Stadscoalitie is een initiatief van Esseline van de Sande en Shervin Nekuee. In februari 2016 begonnen zij met het bouwen van een stadscoalitie met nieuwkomers, vluchtelingen en in Leidschendam-Voorburg gevestigde immigranten. Zij organiseerden coalitiediners waar statushouders met een ondernemersachtergrond en -ambitie in contact konden komen met lokale ondernemers. De Stadscoalitie wil verbindingen leggen tussen de oude en nieuwe inwoners van de gemeente. Met de Pop-up Bazar geeft zij verder vervolg aan dit burgerinitiatief.

De Pop-up Bazar aan het Damplein 8 in Leidschendam is open op zaterdag 20 mei van 12:00 tot 20:00 uur en op zondag 21 mei van 12:00 tot 18:00 uur

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant