Door Ronald Lamping.
Door Ronald Lamping.
COLUMN

MALLOOT

Column 958 keer gelezen

Geen vis reclames in bushokjes. Motie werd ingediend door Amsterdams PvdA statenlid Alphons Muurlink. Deze zeurpiet dreint: “We hebben als provincie duurzame doelen voor voedsel en mobiliteit. Daar horen vlees, vis en fossiele brandstoffen niet in thuis. Dan moet je er ook geen reclame voor maken.” Viel bijna van de graat.

Excuses, ben terug achter de laptop. Hoezo? Was even weg om mijn broek op te halen. Pardon? Van zulke nonsens zakt namelijk altijd mijn broek af. Links geleuter, slap geouwehoer. Volgens mij mogen we alleen nog kauwen op peulvruchten, sojabonen en als dessert tofu. Joepie!

We liggen massaal aan de leiband. Geen voedselketen, maar voedselketting. Met dikke schakels. Wat er momenteel passeert gaat me danig vervelen. Wat nu binnenkort? Nietsontziende proviandpolitie? Geen trajectcontrole, maar vleescontrole? Geflitst bij de visboer? Lekker, dan.

Vroeger was alles eenvoudig. Je at volgens de schijf van vijf. Soms werd schijf aangepast. Door voortschrijdend inzicht. Die intentie slaat op hol. Van alle kanten vuren ze de explosieve waarschuwingen op ons af. Tegen het krankzinnige aan.

Geen visreclame op bushokjes. Wat een complete nonsens. Uiteraard moeten boten uitvaren om vis te vangen. Dat scholletje komt niet via de brievenbus binnen vliegen om perfect op je bord te landen. Vis moet je vangen. Per boot, die vaart op diesel. Klopt. 

Enig idee, meneertje PvdA, hoe truitjes van H & M en consorten in de winkel belanden? Úw (!) kleding komt grotendeels uit Azië en die hebben ze écht niet lopend gebracht. Tv`s, sportschoenen, auto`s dito. Mijn auto komt uit Korea. Er stond geen Koreaan op mijn stoep met de mededeling: “Hallo, meneer Lamping, ik breng u uw Kia Rio!” Auto, meneer PvdA, kwam per boot. Net als heel veel van úw spullen!!!

Oeverloze gedram over ons eten stoort me vreselijk. Zijn geen hartelijke aanbevelingen, maar dragen de signatuur van gesnauwde commando`s. Straks moeten we met mondkapje voor, capuchon over onze kop en donkere zonnebril op de neus naar slager of viszaak. Bang om gesnapt te worden door de vlees NSB of ansjovis Ayatollah.

Terug naar PvdA-huilebalk. Socialistische partij ván en vóór arbeiders. Statenlid Alphons Muurlink predikt meer de passie van grachtengordel elite dan van arbeiders. Laatste doelgroep kan zich geen kaviaar, maar soms een visje veroorloven. Ook misschien een patatje met kibbeling. Redelijk betaalbaar. Wat is daarop tegen, geachte nep-socialist? Met uw achterlijke idee vangt arbeider zeker bot!

Bedoel dus niet schransen en je kapot vreten aan slechte onverzadigde vetzuren. Bedoel vis die juist wél bekend staat om goede onverzadigde vetzuren en essentiële Omega 3. Verboden volgens Alphons. 

Vis in de pan, uhhh….ban. Niet de vis, maar statenlid lijkt zelf verstrikt in het net van de actuele onzin. Man is niet zuiver op de graat.

Idioot plan om visreclame te verbieden is extreem belachelijk. Scoren om te profileren. Alphons Muurlink, malloot. En zijn nieuwe advies, dan? Ouderwets.

Visch noch vleesch!

Uit de krant