De Rotterdammer Derk Otte is één van de meest toonaangevende stemmen van een nieuwe generatie woordkunstenaars (foto: Khalid Amakran).
De Rotterdammer Derk Otte is één van de meest toonaangevende stemmen van een nieuwe generatie woordkunstenaars (foto: Khalid Amakran). Khalid Amakran
THEATER

Derek Otte: De tijd is om

Cultuur 482 keer gelezen

Voorburg - Woordkunstenaar Derek Otte maakt met zijn voorstelling ‘De tijd is om’, zijn debuut in het theater met een avond vol spoken word, anekdotes en live muziek. Persoonlijk, maatschappelijk, vrolijk, verdrietig, cynisch en hoopvol.

“En de tijd is... om!” De woorden van een docent, bedoeld om een stotterende scholier af te kappen, vormen jaren later de titel van de eerste theatervoorstelling van diezelfde scholier.  Via persoonlijke verhalen en zijn ervaring van de wereld, kaart hij onderwerpen aan die hem in zijn leven en werk bezighouden. Hoe kunnen we ontsnappen aan de waan waarin we collectief worden opgevoed? De maatschappelijke kaders werken verlammend en verwarrend en het onderwijs bereidt ons niet daadwerkelijk voor op het leven. 

In deze voorstelling maakt Derek Otte als begindertiger de voorstelling die hij als begintwintiger had willen zien.   Al jaren is zijn naam veelgehoord in het Nederlandse poëzielandschap. De Rotterdammer is één van de meest toonaangevende stemmen van een nieuwe generatie woordkunstenaars die zijn verhalen niet alleen op papier maar vooral op het podium deelt. 

ls stotterend jongetje was dat iets waar Otte enkel van kon dromen. Spreken vormde lange tijd een groot obstakel. Hij vond noodgedwongen zijn uitweg in het schrijven, aanvankelijk geïnspireerd door de tegeltjes van Toon Hermans in de hal bij zijn oma en opa thuis. Later kwam, via een cassettebandje waarop rapper 2Pac te horen was, hiphop in zijn leven. Beide invloeden zijn nog duidelijk merkbaar in het werk dat hij maakt: afwisselend scherp en luchtig, maatschappelijk en persoonlijk, via vlugge en vernuftige teksten op het podium en korte ‘regeltjes en rijmpjes’ op Instagram. 

Theater Ludens, Zaterdag 3 december, 20.30 uur. 17 euro 50. Kaarten via www.theaterludens.nl of bij de kassa op zaterdagmiddag tussen 14.00 - 16.00 uur en één uur voor een voorstelling. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant