Scene uit Kabouter Thijm door Poppentheater Koekla (foto: pr).
Scene uit Kabouter Thijm door Poppentheater Koekla (foto: pr).
POPPENTHEATER

Kabouter Thijm in Het Veur Theater

Cultuur 672 keer gelezen

Leidschendam - Kabouter Thijm (3+) van Koekla is op zondag 26 maart om 11:00 (UITVERKOCHT) en 14:30 uur te zien in Het Veur Theater. Kaarten à € 10,00 zijn te bestellen via www.hetveurtheater.nl.

Voor kleine kinderen is het theater vaak een enorme beleving. Ze leven mee met het verhaal en spelen mee met de figuren op het toneel.

Dat kan zeker bij de voorstelling van Koekla over Kabouter Thijm (3+), naar een prentenboek van Admar Kwant. Het is een grappige kaboutervoorstelling voor de allerkleinsten over de natuur, de bijtjes en een beetje magie.
Kabouter Thijm woont in een gezellige, oranje pompoen. Hij zorgt goed voor de bijtjes. Op een dag hoort Thijm een vreemd geluid. Het is een Varkentje dat aan zijn huis knaagt. Kabouter Thijm geeft hem honing en daarna mag het varkentje voor de bijen zorgen. Ook als Thijm er niet is.

Het Varkentje is een beetje lui en wil steeds kattenkwaad uithalen met Muis. Op zo’n dag is de honing verdwenen. Wie heeft dat gedaan? Het varkentje, zijn vriendinnetje muis, de trol of het elfje?

Koekla maakt poppentheater. De professioneel vervaardigde poppen zijn innemende en levendige personages en maken van iedere voorstelling een heerlijke belevenis vol met positieve energie. De prachtige kindervoorstellingen zijn bewerkingen van sprookjes of zelfbedachte verhalen. 

De optredens spelen zich af in fraaie decors. Belichting, geluideffecten en muziek zorgen voor magische sferen, verrassing en speelse details. Alles draait om de kinderen een onvergetelijke tijd te bezorgen.

De voorstelling is zo populair dat er - naast de uitverkochte voorstelling van 11.00 uur - nu ook een extra vertoning komt om 14.30 uur.

Uit de krant