Sara Peñailillo de Vries.
Sara Peñailillo de Vries.
BOEK JONGE LEIDSCHENDAMSE

Het bijzondere meisje van het feeënbos

Jongeren 1.072 keer gelezen

Leidschendam - De twaalfjarige Sara Peñailillo de Vries uit Leidschendam droomt ervan schrijver te worden en een boek uit te geven. Met de verschijning van ‘Naturalie - Het bijzondere meisje van het feeënbos’ wordt deze droom werkelijkheid. Dit fantasierijke kinderboek wordt vanaf vrijdag 19 mei uitgegeven door Uitgeverij Boekscout.

Het boek is een sprookje en bestemd voor kinderen vanaf 5 jaar. Het gaat over een groen meisje die in een magisch bos leeft. Op haar verjaardag mag ze voor het eerst een kijkje nemen in het mensen dorp. Daar ontmoet ze een jongen en door deze ontmoeting worden veel geheimen ontrafeld.

Naturalie verheugt zich op haar zestiende verjaardag, dan mag ze voor het eerst een kijkje nemen in het mensendorp! Als kind is ze namelijk achtergelaten door haar ouders omdat ze helemaal groen is. Ze is opgegroeid met een fee in een magisch bos waar allemaal wezens leven. Eenmaal is het dorp ontmoet ze een jongen. Maar kan ze hem wel vertrouwen? Door deze ontmoeting worden veel geheimen ontrafeld en verandert het haar leven.

“Mijn naam is Sara Isabel Peñailillo de Vries en ik ben twaalf jaar en zit op het Haags Montessori Lyceum. Ik ben geboren in Chili en op mijn achtste ben ik verhuisd naar Nederland. Sinds kind af aan wil ik al schrijver worden. Toen ik klein was schreef ik zelf korte fabeltjes. Ik verzon ook veel verhalen die ik begon op te schrijven maar nooit heb afgemaakt. Dit was zo’n verhaal. Ik heb dit verhaal al lang geleden bedacht maar nu besloot ik om hem echt een keer af te maken. Mijn droom is altijd al geweest om een boek uit te geven en dat is uitgekomen!”

Om te vieren dat haar boek is gepubliceerd, zal Sara woensdag 7 juni om 16.00 uur bij Bibliotheek aan de Vliet in Voorburg speciaal een stukje uit haar boek komen voorlezen. Daarna kan je vragen aan haar stellen of het boek kopen voor 16 euro met contant geld.

Lijkt het je leuk om deze jonge schrijver te ontmoeten en een stukje uit haar boek te horen? Kom dan naar gezellig naar de boekpresentatie op woensdag 7 juni.

Het geïllustreerd boek (paperback) Naturalie - Het bijzondere meisje van het feeënbos van Sara Peñailillo de Vries is online te bestellen via alle bekende verkoopkanalen onder ISBN: 9789464686982 en kost € 15,99, inclusief kosteloze verzending in Nederland en België.

De cover van het boek van de twaalfjarige Sara Peñailillo de Vries uit Leidschendam.

Uit de krant