Logo hetkrantje-online.nl
Peter Verbeek naast het nieuwe logo van zijn zaak  Drankenspeciaalzaak Peet.
Peter Verbeek naast het nieuwe logo van zijn zaak Drankenspeciaalzaak Peet.
ONDERNEMER VAN DE WEEK

Proeven en genieten bij Drankenspeciaalzaak Peet

  •   keer gelezen   Ondernemer in Beeld

Leidschendam - Met een vernieuwd assortiment en een nieuwe uitstraling, maar met net zoveel enthousiasme en gedrevenheid, start Peter Verbeek op 1 februari zijn Drankenspeciaalzaak Peet in het Damcentrum. “Ik hang het Gall & Gall jasje aan de wilgen en ga zelfstandig verder”, zegt de doorgewinterde ondernemer. Centraal staan kennismaken met - en genieten van - de mooiste dranken bij deze slijter.

Ruim 20 jaar heeft Peter een franchiseovereenkomst met Gall & Gall gehad. “Zaterdag 1 februari wordt de navelstreng met Gall & Gall doorgeknipt en een week later is de officiële opening van Drankenspeciaalzaak Peet.” De stap om nu zelfstandig verder te gaan heeft hij weloverwogen genomen. “Ik heb er best wel wakker van gelegen maar ik ben er nu helemaal klaar voor.” Peter bruist van de ideeën en kan niet wachten om inwoners van Leidschendam-Voorburg hiermee te verrassen.

In eerste instantie wilde Peter volledig zelfstandig verder gaan maar dit bleek best lastig. Hij heeft zich nu aangesloten bij úw topSlijter, een samenwerkingsverband van circa 80 zelfstandige slijters. Dit zijn lokale slijters die graag een stapje meer zetten voor hun klanten. Echte vakmensen die staan voor hun vak. Vanuit deze organisatie kan hij mooie wijnen, whisky’s en ander gedistilleerd aanbieden tegen een aantrekkelijke prijs. Daarnaast verkoopt Peter het bijzondere lokale product Leidschendams Vlietwater, een heerlijk product om te drinken maar ook heel leuk om cadeau te geven.

Whisky en wijn zijn de dranken waar Peter veel over weet te vertellen. Hij organiseert regelmatig proeverijen op locatie of bij klanten thuis. Onder de winkel bevindt zich de Schatkelder van Leidschendam-Voorburg, een verrassende plaats waar de Europese wijnen zijn gepresenteerd en de pareltjes op het gebied van whisky. Boven zijn wijnen van de overige wijnproducerende landen uitgestald. Proeven en genieten staan centraal bij Drankenspeciaalzaak Peet. In de winkel komen vier vaten te staan waarop de verschillende wijnen worden uitgestald die geproefd kunnen worden.

Maar er is meer te vinden in de nieuwe winkel. Naast een ruim assortiment rum, cognac, armagnac, calvados en gin is er in de Schatkelder een theeafdeling ingericht. Jolanda Verbeek, de vrouw van Peter, is gestart met haar eigen webshop thee-tijd.nl. “Thee is net als wijn en whisky veelzijdig en vooral een product om van te genieten. Daar gaat het om bij ons. Wij verkopen een feestje.” De schatkelder fungeert als afhaalpunt van de thee en er worden regelmatig theeparty’s gehouden. Gewoon gezellig met vrienden, buren of collega`s genieten van diverse soorten thee. Daarnaast kan er elke zaterdag in de winkel geproefd worden.

Peter probeert zich op allerlei manieren te onderscheiden van een gewone slijter. Samen met collega ondernemers uit het Damcentrum ontwikkelt hij leuke lokale initiatieven. Met restaurant De Heerlijkheid organiseert hij op 10 maart een wijndiner en op 7 april een whiskydiner. Op 26 mei vindt er in Het Veur Theater een wine & bite festival plaats. Peter helpt zijn klanten graag bij het organiseren van een feestje. Hij werkt samen met een verhuurder van statafels, glaswerk en dergelijke en met een cateringbedrijf voor de hapjes en (andere) drankjes.

Zaterdag 8 februari vindt de officiële opening plaats van Drankenspeciaalzaak Peet aan de Damstraat 44. Meer informatie is te vinden op www.drankenspeciaalzaakpeet.nl.

Meer berichten