Het team van Prima Voeding (vlnr): Burcu Barut, Lisa Maquelin, Liesbeth Smit-Verbruggen Samantha Boymans (foto: Barbara Koppe).
Het team van Prima Voeding (vlnr): Burcu Barut, Lisa Maquelin, Liesbeth Smit-Verbruggen Samantha Boymans (foto: Barbara Koppe). Barbara Koppe
ondernemer van de week

Prima Voeding geeft voedings-, dieet- en leefstijladviezen

Ondernemer in Beeld 1.216 keer gelezen

Voorburg - Er zijn veel redenen om de hulp van een diëtist in te schakelen. Dit kan uiteraard zijn in verband met over- of ondergewicht, maar zij kunnen ook helpen bij tal van gezondheidsproblemen en bij ziekte. Diëtistenpraktijk Prima Voeding geeft voedings- en leefstijladvies niet alleen aan volwassenen maar zeker ook aan kinderen. Binnen de afdeling ‘Prima Voeding Junior’ worden kinderen en hun ouders begeleid door gespecialiseerde kinderdiëtisten.

“Ik help mensen graag op weg naar een gezondere leefstijl”, zegt Liesbeth Smit-Verbruggen, praktijkeigenaar van Prima Voeding. “Daarbij kijk ik niet alleen naar voeding, maar naar nog een heleboel andere dingen, zoals beweging, stress verminderen, goede slaap en natuurlijk wat het beste past bij diegene en binnen zijn of haar omgeving.”

Liesbeth is opgegroeid op een boerderij in Zeeuws-Vlaanderen en is altijd erg geïnteresseerd geweest in alles wat te maken heeft met voeding. Ze wilde in eerste instantie kok worden maar heeft uiteindelijk toch gekozen voor de opleiding tot diëtist aan de Haagse Hogeschool in Den Haag. Na haar afstuderen heeft zij bij twee thuiszorgorganisaties en bij een facilitair bedrijf gewerkt. In 2012 is zij gestart met haar eigen praktijk Prima Voeding. Een grote stap, zeker omdat ze op dat moment net bevallen was van haar tweede kind.

Inmiddels is het bedrijf gegroeid naar een praktijk met in totaal 4 diëtisten met elk hun eigen expertises. Liesbeth is gespecialiseerd in maag-en darmklachten, voedselallergieën, intoleranties en coeliakie. Burcu Barut werkt veel met mensen die last hebben van coeliakie, diabetes en maag-darmklachten. Samantha Boymans is gespecialiseerd in ondervoeding, ouderenzorg en richt zich ook op maag- en darmklachten. Lisa Maquelin werkt veel met mensen met overgewicht, diabetes en een hoog cholesterol. Bovendien zijn allen kinderdiëtist.

Omdat voeding een groot effect heeft op allerhande processen in het lichaam, is een aanpassing van het eetpatroon vaak een oplossing voor veel meer dan alleen over- of ondergewicht. Prima Voeding geeft voedings-, dieet- en leefstijladviezen bij verschillende problemen en aandoeningen zoals darmproblemen, gluten intolerantie, allergieën, diabetes, hart- en vaatziekten en herstel na het doormaken van Corona.

Voordat het intakegesprek plaatsvindt wordt aan de client gevraagd een voedingsdagboek bij te houden zodat de diëtist al een duidelijk beeld heeft van het eetpatroon van de client. “Iedere dag maken we keuzes over wat we eten en drinken en als diëtist helpen wij om betere of andere keuzes te maken. We willen graag de mogelijkheden laten zien, die er zijn met voeding en verandering in leefstijl.”

Vanuit de basisverzekering heeft iedereen heeft recht op 3 uur dieetadvisering (gemiddeld 5-6 consulten). Wel valt dit onder het jaarlijkse, verplichte eigen risico. Consulten voor klanten verwezen voor Diabetes, COPD of hart- en vaatziekten vallen meestal niet onder het verplichte eigen risico en kinderen tot 18 jaar hebben ook geen verplicht eigen risico.

De diëtisten van Prima Voeding zijn werkzaam op 9 verschillende locaties, zes in Den Haag en drie in Voorburg. Meer informatie: www.primavoeding.nl, info@primavoeding.nl of te. 06-43577459. De praktijk is telefonisch bereikbaar op werkdagen tussen 08.00 en 17.00 uur. Het is ook mogelijk om een afspraak te maken voor ‘s avonds.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant