Natascha Huige is blij dat zij Ekam Yoga eindelijk kon openen op 5 juni (foto: PR).
Natascha Huige is blij dat zij Ekam Yoga eindelijk kon openen op 5 juni (foto: PR).
ondernemer van de week

Yogalessen bij Ekam Yoga maken jouw leven een stukje mooier en gezonder

Ondernemer in Beeld 316 keer gelezen

Leidschendam - Een yogastudio starten aan het begin van een pandemie. Het was geen bewuste keuze van Natascha Huige maar ze heeft doorgezet en is trots op het resultaat. Aan de Prins Hendriklaan 53, Leidschendam, in een voormalige bakkerij, opende zij op 5 juni haar studio Ekam Yoga. 

Natascha tekende het koopcontract in januari 2020, kreeg de sleutel op 13 maart en 2 dagen later ging het land op slot. “Toen dachten we nog dat het voor een paar weken was maar dat viel achteraf heel erg tegen. Als ik dit vooraf had geweten dan weet ik niet of ik deze stap had gezet.” De verbouwing heeft door alle lockdowns een jaar geduurd. Het grote werk is gedaan door een aannemer, het afbouwen heeft Natascha samen met haar partner gedaan. “We konden niet zomaar naar de bouwmarkt om materialen te kopen, dat moest allemaal op afspraak. Dat was heel frustrerend.”

Maar gelukkig heeft zij doorgezet en het resultaat mag er zijn. Een studio die volledig coronaproof is ingericht met contactloze kranen en lichtschakelaars en een ventilatiesysteem dat elk uur de lucht volledig zuivert. “Het pand was volledig gestript waardoor wij het helemaal naar onze eisen konden inrichten.” De studio heeft een ruime yogazaal van 100m2 met vloerverwarming en plek voor 16 personen die ruim op afstand van elkaar de les kunnen volgen, twee kleedkamers met douches en een mooie ontvangstruimte.

Op 5 juni is de studio officieel geopend door wethouder Van Eekelen. Tijdens de openingsdag konden belangstellenden proeflessen volgen of genieten van een handmassage. Natascha is blij dat ze eindelijk weer les mag geven. Tijdens een moeilijke periode in haar leven kwam Natascha zelf in aanraking met yoga. “Yoga heeft mij destijds zoveel gegeven, dat wil ik graag doorgeven aan anderen. Ik vind het daarbij belangrijk dat yoga niet als iets elitairs wordt gezien. Ik heb daarom bewust gekozen voor een niet te dure locatie zodat de prijzen laag kunnen blijven. Wij willen er juist ook zijn voor mensen uit de buurt. Yoga is voor iedereen, voor elke leeftijd, en voor elk lichaam”

Alle docenten bij Ekam Yoga hebben een jarenlange eigen yogaervaring gecombineerd met verschillende erkende yoga opleidingen en workshops zodat zij op een fijne en veilige manier het plezier van yoga kunnen overbrengen. Ekam Yoga biedt een grote variëteit aan lessen, van ‘zachte’ lessen die ook heel geschikt zijn voor ouderen die op een stoel willen zitten tot intensieve lessen waarbij het flink zweten is wat zorgt voor een goede bloedcirculatie en zuivering van het lichaam.

Belangstellenden kunnen een gratis proefles volgen of drie proeflessen voor € 20,-. “Zo kun je verschillende lessen uitproberen. Niet alleen de yogales moet bij je passen, dit geldt ook voor de docent.” Daarna is het mogelijk om via een maandabonnement of een strippenkaart deel te nemen. Sluit je een maandabonnement af voor 1 augustus 2021 dan gaat dit tegen een speciaal openingstarief.

Meer informatie is te vinden op www.ekamyoga.nl.

Uit de krant