Emiel Hoogendoorn profiteert sinds de opening van zijn winkel aan de Parkweg 87a van de synergie tussen online en offline winkelen (foto: Inge Koot).
Emiel Hoogendoorn profiteert sinds de opening van zijn winkel aan de Parkweg 87a van de synergie tussen online en offline winkelen (foto: Inge Koot).

Badmeubelnet.nl presenteert aantrekkelijk geprijsd sanitair

Ondernemer in Beeld 411 keer gelezen

Voorburg - De toekomst voor de detailhandel is een combinatie van offline winkels en online webshops. Emiel Hoogendoorn van Badmeubelnet.nl profiteert sinds de opening van zijn winkel aan de Parkweg 87a in november vorig jaar van de synergie tussen de twee verkoopkanalen en genereert hierdoor meer omzet. "Door de mooie uitstraling en de ligging van de winkel verdubbelde de omzet al snel en ben ik eigenlijk na een paar maanden al uit dit pand gegroeid", vertelt de gedreven ondernemer.

Emiel verkoopt al sinds 2007 sanitair. In de loop der jaren is zijn assortiment gegroeid, niet alleen in kwantiteit maar zeker ook in kwaliteit. Op de bonnefooi kocht hij in 2007 een container vol met badmeubels in China. "Via eBay had ik deze voorraad binnen no time verkocht." Dit smaakte naar meer. Hij liet nog een aantal containers overkomen vanuit China en kreeg deze ook snel verkocht.

"Ik wilde het professioneler aanpakken en ben dichterbij huis gaan zoeken naar kwalitatief betere producten." Deze vond hij onder anderen in Duitsland. "Duitsland als leverancier van mijn producten schept meer vertrouwen bij mijn klanten. En dat is terecht, want het is de aard van Duitse fabrikanten om heel zorgzaam en nauwkeurig met fabricage en kwaliteit om te gaan." Ook met deze Duitse artikelen weet Emiel zijn lage prijzen te behouden. "Vanaf 300 euro heb je al een heel mooi badmeubel." De badmeubels zijn vervaardigd van dik en massief hout of hoogwaardig MDF. "Nergens anders vind je een meubel met zo'n robuuste uitstraling en duurzaamheid tegen de prijzen waar wij ze voor aanbieden. Slim inkopen is daarvoor heel belangrijk."

Emiel is continu op zoek naar kwalitatief hoogwaardig sanitair voor een aantrekkelijke prijs en is dan ook voortdurend op zoek naar bijzondere en nieuwe leveranciers. "Ik onderscheid mij van de massa door vooral eigen merken te verkopen, waardoor ik een uniek aanbod heb en daarnaast scherp in de prijzen kan zitten." Op de website presenteert hij zijn producten met heldere beschrijving en foto's. Om zich ook online te onderscheiden is hij heel perfectionistisch en doet hij zelfs zijn eigen fotoproductie.

"Daarmee ben ik de enige in sanitairland. De klant heeft op de website vaak al een beslissing of selectie gemaakt, en brengt daardoor heel gericht een bezoek aan de winkel. Ongeveer de helft van de bestellingen gebeurt online en de rest van de verkopen gebeurt in de winkel. Maar uiteindelijk hebben de meeste klanten zowel op de website als in de winkel goede research gedaan." Achter de winkel heeft Emiel een opslagruimte van waaruit hij direct kan leveren. "Ik kan bijna alles uit voorraad leveren. Dan heeft de klant het meubel binnen 2 werkdagen."

Emiel merkt dat mensen in deze tijd nog steeds huiverig kunnen zijn om online inkopen te doen. Daarom is hij blij met zijn mooie winkel aan de Parkweg. Deze neemt elke onzekerheid bij zijn klanten weg.

Meer informatie is te vinden op www.badmeubelnet.nl. De showroom is geopend op dinsdag en woensdag van 12.00 - 18.00 uur, donderdag van 17.00 - 20.00 uur, vrijdag van 12.00 - 17.00 uur en zaterdag van 11.00 - 16.00 uur. Voor overige informatie: (070) 201 41 60.

Uit de krant