Samen met Andy Fransz, Matthijs van Gaalen en Remco de Boer vormt Marco Groot Landeweer het team van Brix Makelaars en Brix Expat Expertise.
Samen met Andy Fransz, Matthijs van Gaalen en Remco de Boer vormt Marco Groot Landeweer het team van Brix Makelaars en Brix Expat Expertise.

Brix Expat Expertise zorgt voor goede match tussen verhuurder en expat

Ondernemer in Beeld 1.192 keer gelezen

Voorburg - Werken in het buitenland resulteert in veel extra uitdagingen voor een expat; van de relocatie en vestiging in het nieuwe land tot het overbruggen van cultuurverschillen op de werkvloer. Als ervaringsdeskundige weet Marco Groot Landeweer waar expats tegenaan lopen en waar zij behoefte aan hebben. Met zijn onderneming Brix Expat Expertise helpt hij expats op weg en gaat op zoek naar een woning die aan de wensen en eisen van de expat voldoen. "Ik doe dit nu vier jaar en kan zeggen dat wij aan kop staan in Voorburg met ongeveer 70 professioneel verhuurde woningen op jaarbasis", zegt Marco Groot Landeweer.

Marco weet dat een effectieve ondersteuning een goede start van een succesvol professioneel en persoonlijk leven voor een expat creëert. Omdat hij zelf vele jaren expat is geweest, onder andere in het Midden-Oosten, weet hij waar een expat tegen aanloopt "Ik weet hoe belangrijk het is als alle formaliteiten vlot geregeld worden, als je op de hoogte bent van de cultuurverschillen en als je niet meer in een hotel hoeft te wonen. Teruggekomen in Nederland stelde ik mij als doel om dat voor expats hier te verzorgen. Ik weet hoe belangrijk een eigen woning is. Dan pas voel je je thuis in je nieuwe omgeving."

Vier jaar geleden ging Marco van start met zijn bedrijf Expat Expertise. Hij kwam in contact met Brix Makelaars en ging de samenwerking met hen aan. Na vier jaar als twee bedrijven naast en met elkaar gewerkt te hebben is het tijd om de samenwerking te bekrachtigen. Vanaf 1 januari 2016 werken Expat Expertise en Brix Makelaars onder één vlag en krijgt Expat Expertise de naam Brix Expat Expertise. Deze samenwerking resulteert in een innovatieve en energieke onderneming waarbij de persoonlijke benadering heel belangrijk is.

Marco werkt vanuit het motto top kwaliteit en professionaliteit te voorzien van een persoonlijk tintje. Dit geldt voor de expat maar zeker ook voor de verhuurder van de woning. "Wij nemen alle zorg uit handen op het moment dat de verhuurder ons de opdracht tot verhuur gunt. Als verhuurmakelaar regelen wij alles voor de verhuurder van het aanmelden op Funda tot en met de check in". Marco werkt samen met onder andere een schoonmaakbedrijf, aannemer en loodgieter, die ervoor zorgen dat de woning gereed is voor verhuur aan de expat. "Ik gebruik hiervoor een vast team aan bedrijven waarvan ik zeker weet dat ze goed en betrouwbaar zijn. Dat geeft zekerheid voor de verhuurder." Daarnaast staat Marco garant voor goede en betrouwbare huurders. "De huurder wordt door ons gescreend. Dat houdt onder andere in dat we rechtstreeks contact opnemen met de werkgever."

Brix Expat Expertise is altijd op zoek naar huurwoningen om zo een breed aanbod te bieden voor de expats. "Niet iedere woning is echter geschikt voor verhuur aan expats. In Leidschendam-Voorburg gaat de voorkeur uit naar gemeubileerde woningen met twee slaapkamers in de prijsklasse rond de 1000,- euro." Brix Expat Agency staat 24/7 klaar in geval van calamiteiten. "Mocht de huurder bijvoorbeeld een probleem hebben met de CV-installatie dan lossen wij dat op. De verhuurder heeft hier dus geen omkijken naar."

Heeft u een woning die u tijdelijk of voor langere tijd wilt verhuren neem dan contact op met Brix Expat Expertise. Meer informatie op www.expatexpertise.nl of bel naar 070 - 322 22 69.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant