Logo hetkrantje-online.nl
De training is weer van start gegaan bij Forum Sport (foto: Ap de Heus).
De training is weer van start gegaan bij Forum Sport (foto: Ap de Heus).

Sport-App gelanceerd voor alle kinderen in Leidschendam-Voorburg

  •   364 keer gelezen   Sport

Leidschendam- Voorburg - Bij de meeste buitensportverenigingen de trainingen voor kinderen en jongeren tot en met 18 jaar weer begonnen. Voor kinderen die geen lid zijn van een sportvereniging heeft SenW in samenwerking met de gemeente een Sport-App ontwikkeld zodat ook deze kinderen kunnen meedoen. 

Een aantal sportverenigingen stelt belangeloos en gratis een aantal van hun trainingen open voor niet-leden. Via de SenW Sport-App kunnen kinderen zich na registratie met één druk op de knop hiervoor aanmelden

Sporten en bewegen is belangrijk. Juist voor kinderen en jongeren in deze periode. Sinds het kabinet op 21 april jl. heeft aangegeven dat het voor de jeugd tot en met 18 jaar weer mogelijk is om te sporten is er door sportverenigingen hard gewerkt om dit te realiseren. Maar niet alle kinderen en jongeren zijn lid van een vereniging of sportschool. Daarom is er een oproep gedaan aan de sportverenigingen in Leidschendam-Voorburg om actief na te denken over mogelijkheden om jeugdige niet-leden te betrekken bij de sportactiviteiten die worden opgestart. Het resultaat is een Sport-App met een overzicht van die activiteiten en een boekingssysteem.

Wethouder sport Nadine Stemerdink: ”Sportverenigingen zijn zodra het mocht snel aan de slag gegaan om hun activiteiten starten. Ontzettend gaaf dat verenigingen ook activiteiten voor niet-leden organiseren. Na een lange lockdown en veel thuis zitten is het heerlijk dat zo veel mogelijk mensen weer lekker buiten kunnen sporten bewegen op de sportvelden.”

Het opstarten van deze Sport-App is één van de actiepunten uit het lokale sportakkoord en is in samenwerking met de sportverenigingen gerealiseerd. Aanvankelijk was het plan om in september een pilot voor de Sport-App te draaien. Doel van de Sport-App is om sporten op een laagdrempelige manier mogelijk te maken en om een flexibiliserings-slag voor verenigingen te realiseren. Vanwege de bijzondere situatie rondom alle Corona regelgeving en de oproep van Mark Rutte om ‘niet-leden ook mee te laten sporten’ is de Sport-App nu al klaar gemaakt voor gebruik. 

Inmiddels is het aantal sportaanbieders en trainingen op de Sport-App al zeer divers. Er is keuze uit voetbal (Forum Sport, SEV), volleybal (Volevo), basketbal (Cobra Nova), honkbal (Catch), korfbal (VEO), rugby (VRC), boksen (LV-boxing), scouting (Satoko Kitahara) en zelfverdediging (HSW). Om het complete aanbod te zien en te kunnen boeken dient men zich eerst hier te registreren. Ook staat er een link op de coronapagina’s van zowel de gemeente als SenW (www.senw-lv.nl/corona-activiteiten)

SenW faciliteert met deze app de diverse sportmogelijkheden. Na een gedane boeking pakt iedere vereniging het vervolg verder zelf op. Voor elke volgende training moet je je apart inschrijven via de app. De verenigingen hebben per locatie regels opgesteld voor het veilig sporten in deze lastige tijden. Volg die goed op! Let op, het aantal plaatsen is beperkt en vol is vol.

Meer berichten