Voetbalprof in Zweden Lovette Felicia overwinterde bij RKAVV
Logo hetkrantje-online.nl
<p>Lovette Felicia in actie voor RKAVV en in het shirt van IF Karlstad, waar hij veel scoorde (foto: AW & pr IF KF).</p>

Lovette Felicia in actie voor RKAVV en in het shirt van IF Karlstad, waar hij veel scoorde (foto: AW & pr IF KF).

Voetbalprof in Zweden Lovette Felicia overwinterde bij RKAVV

  •   keer gelezen   Sport

WereldPod is een podcast over bekende en onbekende Nederlandse voetballers en voetbalsters in het buitenland. Op de gelijknamige Facebook-pagina kwamen de afgelopen herfst regelmatig doelpunten van Lovette Felicia (25) uit Zweden voorbij. Vorig seizoen voetbalde hij nog bij RKAVV. In Zweden begint Felicia 1 februari aan zijn tweede club. Hij verhuist naar Stockholm.

Felicia voetbalde in zijn jonge jeugd bij Laakkwartier. “Tot de JO13 heb ik daar gespeeld.” Na een succesvolle talentendag ging hij voetballen bij het organiserende Haaglandia. “Haaglandia was voor jeugdspelers altijd de springplank naar profvoetbal. Dat is altijd mijn droom geweest. Tot en met mijn eerste jaren als senior heb ik daar gevoetbald. Ik koos voor het zondag eerste elftal. Maurizio Ceccucci was daar trainer van de zaterdagselectie. Nog als jeugdspeler viel ik weleens bij hem in.” Toen Haaglandia ophield te bestaan zat Felicia ineens zonder club. “Met vrienden bij Te Werve ben ik in de derde klasse gaan voetballen. Heel gezellig en dichtbij thuis in Laakkwartier.” Onder trainer Huib van Oostrom Soede, die ooit een blauwe maandag trainer van Wilhelmus was geweest, had Felicia een fantastisch jaar. “We werden kampioen en ik scoorde 30 doelpunten.”

Sparta toonde interesse en hij ging. “Met Jong Sparta heb ik in de Tweede Divisie gevoetbald. Het eerste jaar was ik elftaltopscorer. Door interne wisselingen en het doorschuiven van spelers speelde ik het tweede jaar nog maar weinig. Ik zou gaan meetrainen bij het eerste elftal, maar dat gebeurde niet. Vervolgens werd ik weggestuurd. Zo hard kan profvoetbal zijn.” Felicia speelde bij Sparta onder anderen samen met Deroy Duarte (Sparta 1), Halil Dervişoğlu (Galatasaray), Abdou Harroui (Sparta 1), Ilias Alhaft (Almere City FC) en Ragnar Ache (Eintracht Frankfurt), die wel doorbraken. Tweede divisieclub VVSB werd zijn volgende club. “Een chaotisch seizoen en drie trainerswisselingen in een half jaar. Ik heb daar niet kunnen laten zien hoe goed ik ben.” Maurizio Ceccucci, inmiddels hoofdtrainer van RKAVV, nodigde hem uit te komen trainen. “Hij zei ‘ik ken je wel als speler, laat zien dat je kwaliteiten hebt’. Dat hielp. Het was een mooi seizoen, we waren heel goed bezig, maar op weg naar promotie verpestte corona alles.” Tweede Divisie-kampioen Excelsior Maassluis lonkte naar Felicia. “Ik wil alles uit mijn loopbaan halen en ben gegaan. Nadat ik er 2 maanden had getraind kwam ‘Zweden’.”

Felicia bewaart warme herinneringen aan RKAVV. “Ik wil zeker Maurizio Ceccucci bedanken. De club heeft geweldige supporters en een ontzettend gave technische staf. Rob en Patrick van Pruijssen en Jonas Bloemen wil ik ook bedanken. Alles aan het team klopte. Na twee moeilijke jaren vond ik zeker het plezier in voetballen bij RKAVV terug. Jubilee Djan kende ik nog van Sparta. We komen allebei uit Laakkwartier. En Zakaria Amrani kende ik nog van Haaglandia. Met alle spelers heb ik een leuke band gekregen.” Het einde van de Zweedse competitie (april-oktober) speelde Felicia bij Division 1-club (3e profniveau) IF Karlstad Fotboll. “Mijn zaakwaarnemers Sandro Callabro en Marvin Nieuwlaat kwamen plotseling met die club. Ik heb de kans met beide handen aangegrepen.” De afgelopen maanden was Felicia terug in Nederland. “”Ik heb mijn conditie bij RKAVV op peil mogen houden. Het siert de club.” Door zijn prestaties gaat hij nu naar Idrottsföreningen (IF) Brommapojkarna (BP) . “IF BP biedt betere vooruitzichten en doet mee om de titel.” De club speelde in 2013 nog Europa League, degradeerde uit de Allvenskan (Eredivisie; 2018) en de Superettan (Eerste Divisie; 2019). “Ik wil zo snel mogelijk op het hoogste niveau in Zweden acteren, maar dat mag ook elders in Europa zijn.”

Meer berichten