Edoardo Saurwalt (Forum Sport) scoorde nog wel 0-1, maar Honselersdijk won thuis met 3-1 (foto: AW).
Edoardo Saurwalt (Forum Sport) scoorde nog wel 0-1, maar Honselersdijk won thuis met 3-1 (foto: AW).
VOETBAL

Laatste competitieweekend van 2022 staat voor de deur

Sport 792 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - De 4e Divisionist RKAVV won zondag thuis met 2-0 van VOC door doelpunten van Yani Bouras voor en Xavier Akinrinbola (strafschop) na rust. 

De laatste thuiswedstrijd van 2022 betekende voor RKAVV de 9e overwinning in 14 competitiewedstrijden en de 8e zonder tegendoelpunten. Het was eigenlijk een ‘gewone dag op kantoor’-wedstrijd. De wedstrijd sprankelde niet maar RKAVV staat nog gewoon 2e in 4A. Trainer Maurizio Ceccucci beaamde het. “Het was inderdaad een zakelijke overwinning. We waren slordig in balbezit, waardoor we VOC continu wat mogelijkheden en 1 echte kans in de omschakeling gaven, omdat wij op die momenten vaak uit positie liepen. Na rust deden we het beter en speelden we iets meer controlerend. Wel dik verdiend zonder echt goed te spelen. Daar is alles mee gezegd. Hoogeveen, de nummer 3 in 4A, gaat zondag (14.00 uur - red.) geen makkie worden. Daarna is het winterstop.”


Xavier Akinrinbola (RKAVV) scoorde zondag tegen VOC de 2-0 uit een strafschop (archieffoto: AW).

Forum Sport 

Eersteklasser Forum Sport  verloor zaterdag met 3-1 bij en van S.V. Honselersdijk. Edoardo Saurwalt scoorde halverwege de 1e helft nog wel de 0-1. In verband met de WK-wedstrijd Oranje-USA werd het aanvangstijdstip van dit competitieduel een uur vervroegd, zoals dat bij vrijwel alle competitieduels op zaterdag gebeurde. S.V. Honselersdijk, onder leiding van hoofdtrainer en Forum Sport Legend (vele jaren voetballer DEVJO, 2 keer hoofdtrainer en technisch coördinator Forum Sport), had de punten hard nodig om de aansluiting richting de middenmoot te maken. Forum Sport, onder leiding van hoofdtrainer Bas Steffens, hoopte op toenadering tot de top 3 in 1B. Beide trainers voetbalden op het hoogste amateurniveau van Nederland. Steffens was ook prof bij FC Den Haag. Beide mannen zijn echte liefhebbers van het spelletje. Ze zoeken de mogelijkheden in combinatievoetbal en niet in fysiek intimidatievoetbal waarvan menig andere club zich regelmatig bediend. Ook na de 3-1 kort na rust zochten beide clubs de aanval wat ze kansen en mogelijkheden opleverden.

Trainer Bas Steffens verliet Honselersdijk met dubbele gevoelens. “Voor rust was ons spel prima en creëerden we goede kansen. De 0-1 was daar een mooi voorbeeld van. Edoardo rondde van dichtbij een mooie aanval af met een hakje achter zijn standbeen om. De 3 goals van Honselersdijk waren vrijwel identiek. Hun lopende mensen werden niet goed gevolgd of opgepakt. We hebben kansen genoeg gehad. De kansenverhouding was absoluut in ons voordeel. Honselersdijk ging uiterst efficiënt om met die paar kansen die ze kregen.” Lourens was het met hem eens. “Maar ik zag ook een zeer strijdlustig Honselersdijk, dat heel graag in de 1e klasse wil blijven. Spelen tegen mijn oude club blijft apart. De laatste 2x wonnen wij. Zaterdag 29 april wordt mijn laatste Forum Sport-S.V. Honselersdijk. Ik vertrek bij Honselersdijk, ga als hoofdtrainer nergens anders aan de slag, maar ga wekelijks wedstrijden bezoeken. Zeker ook bij Forum Sport! Bij Forum Sport, Voorschoten’97 en S.V. Honselersdijk heb ik mijn uiterste best gedaan om de clubs vooruit te helpen. Ik heb individuele spelers bewust gemaakt van hun eigen talenten en kwaliteiten. Bij Honselersdijk ligt ook een nieuw fundament om verder te gaan, maar ik ben hier nog niet klaar!” 

Zaterdag zijn Forum Sport-S.V. Den Hoorn en S.V. Honselersdijk-Voorschoten’97 (beiden 14:30 uur).

 Wilhelmus 

Tweedeklasser Wilhelmus  kwam zaterdag niet in actie. In verband met de WK-wedstrijd Oranje-USA werd het competitieduel FC Skillz-Wilhelmus verschoven naar gisteren (= dinsdag 6 december). Bij het ter persen gaan van Het Krantje was de uitslag nog niet bekend. 

Zaterdag is Westlandia-Wilhelmus (15:00 uur) in Naaldwijk.

Stompwijk’92 

Derdeklasser Stompwijk’92 verloor zaterdag met 5-1 bij en van RKDES in Kudelstaart. Nick Ammerlaan scoorde nog wel 0-1 uit een strafschop nadat hij zelf was aangetikt binnen het strafschopgebied. Trainer Erik van Manen blijft optimistisch. “We startten weer goed. Alles wat we afspraken voerden we uit. Tot de 38e minuut hielden we dat vast en kregen we grote kansen op de 0-2. Toch is 2-1 de ruststand.” Het ongeloof en de verslagenheid zijn groot, maar Stompwijk richt zich na rust op. “We kregen via Nick een grote kans op 2-2, maar door een 3e persoonlijk fout wordt het 3-1 en uiteindelijk dus 5-1. Het zijn wekelijks andere details waarop we het uit handen geven. Niemand en tegelijk iedereen is direct verantwoordelijk. We hebben moeite als we voor staan. Dat is wel duidelijk. Voor de 7e keer deze competitie vervloog een 1-0 voorsprong in een ruime nederlaag. Wederom werd ons verzet keihard gebroken. We zijn hard aan de winterstop toe. Koppen bij elkaar steken, doorpakken en sterker terugkomen.”

Zaterdag is Stompwijk’92-Nieuwkoop (15:00 uur).

SEV


Routinier Paul Janssen (SEV), die ook bij Forum Sport, RKAVV & Wilhelmus voetbalde, scoorde 2-2 (archieffoto: AW).

Vierdeklasser SEV won zaterdag thuis met 4-2 van Moerkapelle door doelpunten van Fares Daouadi (1-1), Paul Janssen (2-2), Niels van Houwelingen en Tommy van den Berg. “En daar hebben we als team keihard voor gewerkt”, zegt trainer Kenneth Soechit, die Jasper Koning, Wessel van Huizen, Thomas Lomonaco, Jeremy Knegtmans, Nick Rapmund, Ashray Moelchand (al langere tijd) miste. “Gelukkig waren Thijs Meulink, Ariya Farsi en Niels van Houwelingen er weer bij.” Soechit roemt zijn aanvoerder Paul Janssen (ex-Forum Sport, -RKAVV & -Wilhelmus). “Hij stopte al eens met voetballen, maar is helemaal terug. En hoe! Met hem op het middenveld zetten we op het juiste moment druk en zakten we in als het moest. Hij bepaalde dat. We werden als collectief beloond. Met zijn routine en rust in zijn spel is hij weer helemaal terug en op niveau.”

Zaterdag is Graaf Willem II VAC-SEV (14:30 uur).

RKAVV Vrouwen 

Tweedeklasser RKAVV Vrouwen  verloor zaterdag thuis met 0-3 van DSVP. “Qua voetbal is DSVP de beste ploeg die we tot nu toe zijn tegengekomen in 2B. We zijn voor rust totaal afgebluft. Na rust een 0-3 rechttrekken bleek te lastig”, zegt trainer Nikita van der Wijngaard, die Zoëy van der Hulst, Jessie van Leeuwen en Romy van der Helm tot haar volle tevredenheid weer speelminuten zag maken. “Maar Lotte Barmentloo viel al voor de wedstrijd begon geblesseerd uit. Ik hoop dat we na de winterstop eindelijk eens van alle blessureleed af zijn.”

Zaterdag is FC Maense-RKAVV Vrouwen (12:15 uur).

Forum Sport Vrouwen

In dezelfde poule verloor Forum Sport Vrouwen  in Koudekerk aan den Rijn met 6-2 bij en van Spirit. Interim-trainer Erik van der Linden vond het geen schande om van de koploper te verliezen. “Spirit is een goede en evenwichtige ploeg, en nu nog een maatje te groot voor ons. Wij kwamen vrij snel achter te staan en gingen met 5-0 de rust in. Vooral door onze eigen fouten, maar ook door de druk die Spirit gaf en die heel effectief benut werd. Bij vlagen speelden wij goed en kwamen en waren er mooie aanvallen. Na rust gingen wij eerder storen en waren we feller op de bal. Wij moeten leren alle goede momenten aan elkaar te rijgen om een hele wedstrijd volwassen te blijven spelen.”

Ginger Wouters scoorde weer 2x. Voor Van der Linden staan haar doelpunten niet op zich. “Ginger profiteerde van het feit dat spits Eline Hoogteijling heel de achterhoede bezig hield. Ze kon vrij doorlopen en 2x feilloos langs de keeper schieten.” De laatste wedstrijd voor de winterstop wordt geen makkie. Van der Linden had op een middenmoter gehoopt. “Maar het wordt helaas de nummer 2 in 2B. Het is geen excuus, maar met 3 speelsters geblesseerd en 3 op vakantie komen wij nu in de breedte tekort. Met die 6 frisse speelsters erbij zie ik de 2e seizoenshelft met vertrouwen tegemoet.” Hij praat alsof hij na de winterstop nog trainer-coach van Forum Sport Vrouwen is. “Mijn ‘nee’ klinkt vrij stellig, maar over de invulling van de vacature is nog niets duidelijk. Het voetbalspel is zo leuk! Na het WK is Louis van Gaal vrij! Totaalvoetbal, het totale mens-principe en voetballen met wingbacks lijken me geweldig. Ik ga Truus bellen!” 

Zaterdag is Forum Sport Vrouwen-UVS (15:00 uur).

Xavier Akinrinbola (RKAVV) scoorde zondag tegen VOC de 2-0 uit een strafschop (archieffoto: AW).
Routinier Paul Janssen (SEV), die ook bij Forum Sport, RKAVV & Wilhelmus voetbalde, scoorde 2-2 (archieffoto: AW)
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant