Nick Gardenier (RKAVV) scoort het enige doelpunt. Links ex-prof Luigi Bruins (foto: AW).
Nick Gardenier (RKAVV) scoort het enige doelpunt. Links ex-prof Luigi Bruins (foto: AW).

RKAVV wint eerste 4e Divisie B duel op zaterdag met 1-0

Sport 1.166 keer gelezen

Leidschendam - Sinds 2016 won RKAVV weer eens de competitieopeningswedstrijd. Mike ten Kroode stopte een strafschop van ex-prof (o.a. Excelsior, NEC PEC Zwolle) Ryan Koolwijk. Ook ex-prof (o.a. Excelsior & Feyenoord) Luigi Bruins was van de partij. Het enige doelpunt was van Nick Gardenier (18 jaar; eigen jeugd). 

De 17-jarige (!) invaller en eigen jeugdspeler Job Rijkens maakte zijn competitiedebuut. “Er moet echt nog wel het nodige aan het elftal gebeuren, maar de contouren zijn zichtbaar”, zegt trainer Peter Klomp. “Op 2 verschillende manieren verdedigen gaat goed. Dat krijg je ook het snelst in een elftal, maar vooral de druk op eigen helft zetten moet beter. Aanvallend moeten we echt nog stappen maken. Op eigen helft lukt dat behoorlijk, maar op de helft van de tegenstander moet dat beter. Met het resultaat tegen een zeer ervaren 4e Divisie-ploeg ben ik natuurlijk zeer tevreden. En dat met een geweldige mentaliteit, strijdlust en een zeer goede keeper! Het team verdient een groot compliment.” Zondag 3 september om 14:00 uur is Westlandia-RKAVV.

Opstelling RKAVV
Mike Ten Kroode; Jubilee Djan, Wesley Goeman, Tom Plezier, Dion Hooi; Tyron Oosting (85. Job Rijkens), Robin Steffens, Nick Gardenier; Edwin Agyare (68. Khalid Khada), Remco Overdevest (68. Yeiner Tellez Polania), Xavier Akinrinbola.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant