Sven Koppenol scoorde 1 van de twee doelpunten die Forum Sport naar een 0-2 overwinning leidden tegen hekkensluiter Die Haghe (foto:AW).
Sven Koppenol scoorde 1 van de twee doelpunten die Forum Sport naar een 0-2 overwinning leidden tegen hekkensluiter Die Haghe (foto:AW).

Forum Sport in jubileumjaar op weg naar kampioenschap

Sport 560 keer gelezen

Op weg naar definitieve handhaving deed RKAVV zaterdag goede zaken; 0-5 bij DSO. Forum Sport is nog één overwinning verwijderd van het kampioenschap; 0-2 bij Die Haghe. Wilhelmus houdt zicht op het kampioenschap; 5-3 winst op Schipluiden. En Stompwijk’92 handhaaft zich bijna zeker en heeft zelfs nog zicht op een mogelijke 3e periodetitel om promotie nacompetitie te mogen spelen.

RKAVV


Edwin Agyare (2) en Remco Overdevest (3) waren zaterdag doeltreffend voor RKAVV (archieffoto’s: AW).

De 4e Divisionist won zaterdag in Zoetermeer met 0-5 van de nummer laatst en vrijwel zekere degradant in 4B DSO door doelpunten van Edwin Agyare (2) en Remco Overdevest (3). Zeker van handhaving is RKAVV nog niet maar de klinkende zege is de optelsom van de laatste tijd goed voetballen en nu ook veel scoren. Trainer Peter Klomp: “Scoren is natuurlijk wel de toverdrank die we nodig hadden. Nu werd de eerste bal tussen de palen, een schot van Edwin, met wat geluk gepromoveerd tot een doelpunt. Je zag dat dit vertrouwen gaf. Het liep allemaal net even vlotter. Je zag de overtuiging en doelgerichtheid in de acties en passing.” Binnen het kwartier leidde RKAVV al met 2-0. “Opnieuw Edwin rondde af na een mooie steekpass van Kash (Khashayar Saeb, red.). DSO brak hierdoor al min of meer.” Daarna was het ‘Remco Time’, zoals Klomp het noemde. “Eerst op weer een mooie steekpass van Kash. De 0-4 was al even mooi! Remco nam een geweldige voorzet van Edwin geweldig aan en rondde meteen in de draai af. Een geweldige ruststand natuurlijk.” 

De vloeiende aanvallen werden na rust minder. “Maar we bleven de betere ploeg. DSO creëerde nauwelijks iets. Bij de 0-5 strandde Nick Gardenier na een mooie actie op de achterlijn op de keeper, waarna Remco de bal in een leeg doel kon lopen.” Al met al was het een mooie overwinning die RKAVV volgens Klomp de juiste richting en daadkracht moet gaan geven. “Capelle thuis wordt de volgende uitdaging. Wij staan 11e en zij staan 2e achter ASWH dat al kampioen is. Daar werd het op 25 november vorig jaar 2-0. Vorige week verloren we thuis de districtsbeker halve finale van ze met 1-3. We hebben iets recht te zetten tegen deze ploeg en met dit voetbal maken we zeker kans.”

Forum Sport

De 1e Klasser Forum Sport won zaterdag op Kijkduin met 0-2 van de nummer laatst en vrijwel zekere degradant in 1B Die Haghe door doelpunten van Sven Koppenol en Jerone Goodett. Trainer Bas Steffens spreekt zich nog steeds niet uit over een naderend kampioenschap. Zijn collega (herstel)trainer Jochem Verbaan, net als Steffens vroeger een speler met veel ervaring op het hoogste amateurniveau van Nederland, begrijpt dat wel. “Natuurlijk wordt er in de staf wel over gesproken. We willen uiteraard naar de 4e Divisie, maar we spelen nog wel tegen Valken’68 (thuis), Wippolder (uit) en RKDEO (thuis). Dat zijn 3 naaste concurrenten. Het verschil tussen nummer 2 Valken’68 en nummer 8 RKDEO is slechts 6 punten. Wippolder zit daar nog tussen.” 

Het verschil tussen Forum Sport en Valken’68 is toch echt 7 punten. De Voorburgers zijn 1 zege verwijderd van het kampioenschap! “We moeten gewoon iedere wedstrijd messcherp beginnen en onze mogelijkheden benutten. Zaterdag lukte het, maar we moeten onze ploeg óók voor mogelijke valkuilen behoeden. Na onze vroege 0-1 bleef de marge zaterdag te lang 1, te weinig om geloof en hoop bij een tegenstander weg te nemen.” 

Na rust ging Die Haghe opportunistischer voetballen. “Maar ze kregen geen hele grote kansen”, vervolgt Steffens. “De 0-2 was wel het breekpunt. Men bleef het tevergeefs proberen. Goed verdedigend hielden we de 0.” Steffens blijft kritisch op zijn ploeg. “In balbezit vond ik het bij vlagen goed maar ook bij vlagen wat slordig. Met name in de eindfase van aanvallen. We zijn wel weer een stap dichterbij van waar we willen zijn. Zaterdag thuis de nummer 1 tegen de nummer 2; een prachtig mooi affiche natuurlijk! Er is veel vertrouwen in de spelersgroep; onderling en vanuit de staf. Maar er is ook nuchterheid om het eerst te doen. En er niet vooraf over te praten. Dat vind ik wel sterk van deze spelersgroep. We hebben gewoon een prachtige uitgangspositie voor de laatste 3 wedstrijden.”

Wilhelmus


Noah Saridjojo (Wilhelmus) hield met 3 goals het geloof in een mogelijk kampioenschap hoog (archieffoto: AW).

De 3e Klasser won zaterdag thuis met 5-3 van de nummer 4 in 3B Schipluiden door doelpunten van Noah Saridjojo (3), Josh Smart en Cédrick Aké. “Maar deze wedstrijd was wel slecht voor je hart”, zegt trainer Piet Gelauf jr.. “Voor rust waren wij ijzersterk. De ruststand was 3-0, maar had wel 6-0 kunnen zijn. De 3-1 vlak voor rust viel plotseling uit de lucht. We wisten dat Schipluiden na rust met fysiek voetbal en de lange pass naar voren zou gaan stormen, maar dat het 5 minuten na rust 3-3 stond was wel ongelooflijk.” Voor de zoveelste keer dit seizoen rechtte zijn elftal de rug. “Dat was zo mooi om te zien. In de terecht toegekende extra tijd scoorde Noah nog 2x. En daarbij moet ook in ogenschouw worden genomen dat de ziek aan de wedstrijd begonnen Mathijs Wartna en de licht aan zijn lies geblesseerde Brandon Poncin in de rust in de kleedkamer waren achterbleven. Floris Boeije en Younes Zibouh vervingen hen waardig. Dat mag ook wel eens gezegd worden!” 

Graaf Willem II VAC vierde op eigen terrein bijna al een kampioensfeestje, begreep Gelauf jr. direct na afloop van de wedstrijd. “Tijdens de 3e helft aan de bar in ons clubgebouw hoorden wij dat de koploper dacht dat wij gelijk hadden gespeeld. Jammer joh! We leven nog. Met PGS/VOGEL (uit), Graaf Willem II VAC (thuis) en Laakkwartier (uit) voor de boeg wordt het een mooi slot van de competitie!”

Stompwijk’92


Stompwijk’92-trainer Erik v. Manen breekt een lans voor Bart van Boheemen (foto); het fenomeen ‘reserve-keeper’ (archieffoto: AW). - undefined

De 4e Klasser speelde in Warmond doelpuntloos gelijk bij het 3 plaatsen en 3 punten hoger staande Warmunda. “We waren blij met dat ene punt”, zegt trainer Erik van Manen. “Het was zeker geen bloedeloze 0-0. Ik denk dat beide ploegen er wel mee konden leven. Je hoopt natuurlijk altijd dat je een wedstrijd met 3 punten binnenhaalt, maar dat zou teveel van het goede geweest zijn.” Van Manen is blij dat zijn ploeg in 4A reuring veroorzaakt. “We hebben de boel in de poule weer op scherp hebben gezet, want ook Warmunda moet nog flink aan de bak voor de prijzen. Wat dat betreft zijn wij wel de ploeg die bijna ieder seizoen voor een leuk slot van het seizoen zorgt.” 

Hij was ook blij met de speeltijd voor de JO19-spelers Joni Duyvestijn en Aiden van Santen. En met reserve-keeper Bart van Boheemen. “Ook tegen Warmunda krijgt de jeugd speeltijd! Dat is wel leuk. Ik vind het ook wel weer mooi dat Bart in de spelersgroep aansloot. Je weet dat je eigenlijk niet gaat spelen maar gaat wel gewoon met je maatjes mee voor het geval dat Jesper van Leeuwen uitvalt. Natuurlijk zijn er op een hoger niveau altijd reserve-keepers. Dat is daar misschien allemaal heel normaal. Maar ik denk dat we echt wel eens mogen benadrukken dat het fijn is als je spelersgroep er voor elkaar is.”
Om degradatie nacompetitie te ontlopen moeten tegen Woubrugge (uit), Roodenburg (thuis) en Nicolaas Boys (uit) nog wel punten gepakt worden. ”Nog 3 finales ja. En wie weet wat er dan nog in het vat zit; nacompetitie voor promotie is ook nog steeds haalbaar. Ja echt! SJZ, Meerburg, Oegstgeest en Stompwijk’92 hebben 13 punten in de 3e periode! Een bal kan raar rollen.”

Voetbalprogramma

Zaterdag 11 mei

  • RKAVV-Capelle, 15:30 uur.
  • Forum Sport-Valken’68, 14:30 uur.
  • PGS/VOGEL-Wilhelmus, 14:30 uur, Wijndaelerweg in Den Haag-Kijkduin.
  • Woubrugge-Stompwijk’92, 14:30 uur, Bateweg in Woubrugge.
  • RVC Celeritas-SEV, 14:30 uur, Schaapweg ini Rijswijk.
  • VVOR-Forum Sport (vrouwen), 14:45 uur, Prinsenlaan in Rotterdam.
  • Purmerend-RKAVV, 15:00 uur, Savannestraat, Purmerend.

Dinsdag 14 mei

  • Sparta-Forum Sport (vrouwen halve finale districtsbeker), 20:00 uur, Bok de Korverweg, Rotterdam.
  • HBS-Forum Sport (kwartfinale Haaglanden Voetbal Toernooi), 20:00 uur, Daal en Bergselaan in
    Den Haag.
Noah Saridjojo (Wilhelmus) hield met 3 goals het geloof in een mogelijk kampioenschap hoog (archieffoto: AW).
Edwin Agyare (2) en Remco Overdevest (3) waren zaterdag doeltreffend voor RKAVV (archieffoto’s: AW).
Stompwijk’92-trainer Erik v. Manen breekt een lans voor Bart van Boheemen (foto); het fenomeen ‘reserve-keeper’ (archieffoto: AW).
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant