Hanneke Dominicus wil dat er ook en Leidschendam-Voorburg een aantal van deze kinderen opgenomen worden.
Hanneke Dominicus wil dat er ook en Leidschendam-Voorburg een aantal van deze kinderen opgenomen worden.

GroenLinks wil dat gemeente vluchtelingenkinderen opneemt

Actueel 706 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - GroenLinks raadslid Hanneke Dominicus heeft aan het college gevraagd of het college bereid is een deel van de alleenstaande kinderen uit de vluchtelingenkampen op te vangen binnen de gemeente Leidschendam-Voorburg. 

Op dit moment zijn er in de vluchtelingenkampen in Griekenland en aan de grens met Turkije duizenden alleenstaande kinderen in vreselijke omstandigheden. Zij hebben geen onderdak, water, eten, medische zorg en onderwijs. Ze zijn extreem kwetsbaar en kunnen worden misbruikt, verhandeld en sommigen verdwijnen. 

Hanneke Dominicus: ''Laten we deze kinderen niet in de steek laten en ook in Leidschendam-Voorburg een aantal van deze kinderen opnemen. Nederland heeft het Verdrag voor de Kinderrechten ondertekend. Daar moeten we nu naar handelen.”

De situatie wordt elke dag onveiliger en daarom luiden Stichting Vluchteling, VluchtelingenWerk Nederland en Defence for Children de noodklok. Zij hebben alle gemeenten in Nederland opgeroepen om een deel van deze kwetsbare alleenstaande vluchtelingenkinderen uit Griekenland op te nemen. Donderdag 5 maart maakte de gemeente Leiden bekend 25 kinderen op te nemen. Andere gemeenten zoals Utrecht, Groningen, Nijmegen en Amsterdam staan achter de oproep van de organisaties.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant