Afbeelding
Michel Groen

Nationale Buitenspeeldag op 10 juni

Actueel 366 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Jantje Beton en kinderzender Nickelodeon organiseren ook dit jaar weer de nationale Buitenspeeldag. Dit is de 13e editie. Sport en Welzijn ondersteunt de actie en roept alle kinderen op om op 10 juni naar een van de speelplekken in de gemeente te komen. 

In de hele gemeente Leidschendam-Voorburg zijn ruim 160 speelplekken. Voor ieder wat wils. Kleine speeltoestellen voor de allerkleinste en grote uitdagende speelplekken voor de grotere kinderen. “Dat allemaal in je eigen buurt”, zegt Mirjam Blom van SenW. “Je kunt met je eigen bal, skatebord of springtouw naar de speelplekken komen en er samen een mooi speelfeest van maken. De buurtcoaches zullen in hun wijken aanwezig zijn en zullen blij zijn om de kinderen weer te ontmoeten. En zij hebben vast nog goede spelideeën.”

Waarom bewegen?
Bewegen is goed, meer bewegen is beter. De jeugd van 4 tot 18 jaar heeft 1 uur per dag matig intensief beweging nodig. Dat betekent minstens driemaal per week spier en botversterkende activiteiten. “Uit onderzoek blijkt dat tweederde van de kinderen en jongeren de beweegnorm niet haalt. Bewegen zorgt dat kinderen zich fitter voelen, op gezond gewicht blijven en weerbaar zijn.” Bewegen verlaagt op lange termijn het risico op chronische ziekten zoals diabetes, hart en vaatzieken en depressieve symptomen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant