Lars en Bas Meijer zetten Lameko Zonwering in Leidschendam - onder supervisie van hun vader - op dezelfde voet voort.
Lars en Bas Meijer zetten Lameko Zonwering in Leidschendam - onder supervisie van hun vader - op dezelfde voet voort.

Lameko Zonwering overgenomen en op oude voet voortgezet

Actueel 3.263 keer gelezen

Leidschendam - Lameko Zonwering aan de Damlaan 70 in Leidschendam is overgenomen door de familie Meijer. Je zou zeggen dat de cirkel nu rond is, want zo’n 21 jaar geleden namen Manuela en Robert Pieterse de zaak over van de heer Meijer en die zorgt met de overname van zijn voormalige bedrijf nu weer voor de gewenste uitbreiding ten gunste van de volgende generatie Meijer.

“Mijn zoons Lars en Bas gaan de zaak draaien, terwijl ik hand- en spandiensten verricht voor zowel Lameko als onze zaak in Voorschoten”, laat Meijer weten. Zelf heeft hij al zo’n 40 jaar ervaring in de zonwering en zijn zoons zijn er nu ook alweer een jaartje of 6/7 in werkzaam. “De volgende generatie neemt het langzamerhand over”, realiseert Meijer zich.

Veel zal er niet veranderen. Op het gebied van zonwering biedt Lameko knikarmschermen, markiezen, screens, uitvalschermen en buitenjaloezieën. En dat dan draadloos bediend of zelfs via een app op de smartphone. Daarnaast kun je bij Lameko terecht voor allerlei vormen van binnenzonwering, zoals gordijnen, jaloezieën, plissé gordijnen, rol- en vouwgordijnen en shutters.

Uiteraard blijft men bij Lameko welkom voor reparatie en onderhoud van bestaande zonweringen en blijft eventuele garantie op geleverde producten geldig. De winkel in Leidschendam blijft gewoon open. “”Net zoals nu zullen we ervoor zorgen dat er van dinsdag tot en met vrijdag van 9 tot 5 en op zaterdag van 10 tot 4 uur altijd iemand aanwezig is voor verkoop en advies”, benadrukt Meijer. “Zet er maar in dat we nog wel wat monteurs en een verkoopmedewerker kunnen gebruiken”, maakt hij van de gelegenheid gebruik.

Ondanks, of misschien wel dankzij, de coronacrisis draait Lameko Zonwering uitstekend. “We hebben een heel goed jaar; ook omdat mensen die niet op vakantie zijn gegaan, hun geld nu uitgeven aan het opknappen van hun woning en het laten aanbrengen van zonwering”, vertelt Manuela Pieterse. “Maar je moet stoppen op je hoogtepunt,” zegt ze met een lach.

Toch zorgt het verkopen van hun zaak voor gemengde gevoelens bij Robert en Manuela. Nadat hun dochter Ximena bijna 9 jaar geleden om het leven werd gebracht in Den Haag, hebben beiden zich als het ware op hun werk gestort. Robert vooral op de zonwering en Manuela (naast de winkel) de afgelopen jaren ook - als ervaringsdeskundige tegen wil en dank - als coach en inspirator op het gebied van rouw, verlies en verdriet.

Het echtpaar is er, na al die jaren, aan toe om ten behoeve van de verwerking van het verlies van hun dochter alsnog even een stapje terug te doen en rust te nemen. Niet dat zij al kunnen gaan rentenieren, maar gewoon even een tijdje niets doen. Zij zijn bezig met het ombouwen van een vrachtwagen tot camper en willen daar een jaartje mee gaan rondreizen in Europa. Om daarna dan wellicht op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging en een andere manier om te kunnen voorzien in hun levensonderhoud.

“We zullen de betrokkenheid van onze klanten missen. We hebben best een grote vaste klantenkring en mensen die nu weer bij ons terugkomen om hun jaren geleden aangeschafte zonwering te vervangen”, aldus Manuela. “Daarom zijn we blij dat we de zaak in vertrouwde handen overdragen. We zijn al onze klanten dankbaar voor het in ons gestelde vertrouwen in al die jaren en voor hun steun in moeilijke tijden, zowel op zakelijk als persoonlijk gebied. Ook willen wij de winkeliers(vereniging) van het Damcentrum bedanken voor hun (persoonlijke) steun toen we het heel hard nodig hadden.”

Ook de heer Meijer sr. wil Robert en Manuela graag bedanken voor hun inzet. “Ze hebben in al die jaren dat ze de zaak in Leidschendam hebben gehad, de naam hooggehouden en zeker geen afbreuk aan de reputatie van het bedrijf gedaan. En wij zijn van plan om op dezelfde voet door te blijven gaan.”

De officiële overdracht van Lameko Zonwering is op 4 januari en op dinsdag 5 januari is de winkel aan de Damlaan 70 in Leidschendam weer open. Bel voor meer informatie of reacties naar 070-3201789, mail naar info@lameko.nl, of kijk op de website www.lameko.nl.

Manuela en Robert Pieterse dragen de zaak over aan de familie Meijer om even een ‘tussenjaartje’ te nemen.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant