Logo hetkrantje-online.nl
<p>Archieffoto van bezoek in de studio van Midvliet.</p>

Archieffoto van bezoek in de studio van Midvliet.

Gemeenteraad laat keuze lokale omroep aan Commissariaat van de Media

  •   keer gelezen   Actueel

Leidschendam-Voorburg - De gemeente heeft geen besluit genomen over wie in haar ogen de (nieuwe) lokale omroep van Leidschendam-Voorburg moet worden, maar laat keuze omroep over aan het Commissariaat van de media. Een amendement van die strekking van GroenLinks en de PvdA daarover werd gisteren aangenomen.

Eén keer in de vijf jaar wijst het Commissariaat voor de Media zendtijd toe aan een lokale omroep. De huidige zendmachtiging loopt af op 9 januari 2021. Het commissariaat wijst één omroep aan voor het verzorgen van de lokale omroepuitzendingen in Leidschendam-Voorburg. De taak van de gemeenteraad is om het commissariaat advies te geven of de aanvragers voldoen aan de criteria van de Mediawet. Er waren twee aanvragers: de Stichting Voorburgse en Leidschendamse Lokale Omroep Midvliet en de Stichting Omroep Leidschendam-Voorburg. 

Op basis van de wettelijke criteria uit de Mediawet komen beide partijen in aanmerking voorde aanwijzing. Midvliet en LVTV zijn evenwel zulke verschillende organisaties dat een vergelijking tussen hen niet objectief mogelijk is. Waar LVTV innovatie brengt en een grootbereik op sociale media, heeft Midvliet een sterke worteling in de lokale gemeenschap en een grote groep aan vrijwilligers. Een solide samenwerking tussen beide partijen is tot dusver niet van de grond gekomen, en lijkt in de nabije toekomst ook onwaarschijnlijk. De aanwijzing van één van de partijen als lokale omroep, heeft daarmee vermoedelijk ingrijpende gevolgen voor de andere partij.

Een meerderheid van de raad is van mening dat in de basis beide organisaties in staat zijn om te voorzien in de functie van een lokale mediaomroep. De raad ziet om die reden af van het uitspreken van een voorkeur en laat het aan het (technische) oordeel van het Commissariaat om de zendmachtiging te verstrekken.

D

Meer berichten