Logo hetkrantje-online.nl
<p>De Veenpoldersweg nog in de aanlegfase. Inmiddels is de weg, op een stuk van zo&#39;n 100 meter lang na, zo goed als klaar (archieffoto).</p>

De Veenpoldersweg nog in de aanlegfase. Inmiddels is de weg, op een stuk van zo'n 100 meter lang na, zo goed als klaar (archieffoto).

Vertraging door wel in Veenpoldersweg

  •   keer gelezen   Actueel

De aanleg van de nieuwe Veenpoldersweg in Stompwijk zit er voor aannemer KWS bijna op. Komende weken worden nog de puntjes op de i gezet.

Gemeentebelangen (GBLV) is blij dat Veenpolderweg klaar is, maar wat blijkt: op de Westeinderweg is nog een stuk niet geasfalteerd en niet toegankelijk. Navraag van GBLV-raadslid Marien van Wijk bij wethouder Astrid van Eekelen leverde de volgende verklaring op:
“De bruggen en de weg zijn nu vrijwel gereed, behalve een stuk van +/- 100 meter ter hoogte van de Westeinderweg. Hier is een wel aangetroffen waardoor dit stuk onderheid moet worden om verzakkingen tegen te gaan. Deze wellenlocatie verdient aparte aandacht en valt daardoor buiten het bestek (opdracht van aangenomen werk) van de aannemer. De kosten moeten apart berekend worden en een nieuwe uitvraag bij de aannemer(s) gedaan worden. De Gemeente verwacht dat dit in de zomer tot uitvoer gebracht kan worden. Eind april zal de Gemeente via een nieuwsbrief bewoners en betrokken informeren”.

Van Wijk: ”Ik ben enigszins verrast. Bewoners en betrokkenen hebben ruim van tevoren gewaarschuwd dat wellen hier problemen gingen opleveren. Nu wordt verkeer als 'doorgaand verkeer' de nieuwe Veenpoldersweg op gestuurd om vervolgens na een paar honderd meter weer de Dr. van Noortstraat op te rijden. Verwarrend en onduidelijk!”.

Meer berichten