Logo hetkrantje-online.nl
<p>Lekker in de zon op het terras zitten in de Stadstuin Rusthout (foto: Sanja Duijvestijn).</p>

Lekker in de zon op het terras zitten in de Stadstuin Rusthout (foto: Sanja Duijvestijn).

Duurzame Markt in Stadstuin Rusthout

  •   keer gelezen   Actueel

Leidschendam - De Stichting Duurzaam Leidschendam-Voorburg organiseert op zaterdag 18 september van 10.00 tot 14.00 uur een Duurzame Markt in de Stadstuin Rusthout in Leidschendam (Noordsingel 3).

De Duurzame Markt is voor iedereen toegankelijk en is bedoeld om inwoners van Leidschendam-Voorburg te laten zien hoe iedereen zelf invulling kan geven aan duurzaamheid. Er zullen vooral voorbeelden te zien zijn, en uitleg door organisaties en partijen over mogelijkheden om bijvoorbeeld duurzaam te tuinieren, in eigen huis energie te besparen, duurzaam voedsel te kopen en benutten etc. De toegang is gratis.

In een tiental kramen zullen organisaties vertegenwoordigd zijn die uitleg geven over wat zij doen aan duurzaamheid en wat inwoners zelf kunnen doen. Ook kunt u vragen stellen aan deskundigen, informatiemateriaal meenemen en informatie krijgen over kosten en mogelijkheden.

Aan de markt zullen onder andere meedoen: Energy Common Leidschendam-Voorburg, met energiecoaches, Fietsersbond, Groei en Bloei, Rechtstreex met regionale producten, Zonne-energie op Maat over zonnepanelen, informatie over wormenhotels en over burgerparticipatie. Ook kunt u meedoen aan de actie Steenbreek: ‘Tegel eruit, plantje erin’. De gemeente zal aanwezig zijn met informatie.

Voor kinderen zal er een kleurwedstrijd zijn met leuke prijsjes. Er worden groenten en planten verkocht, natuurlijk duurzaam en regionale producten Daarnaast is het natuurlijk altijd leuk om in Stadstuin Rusthout rond te lopen, er is veel te zien en te doen, er zijn ook speeltuigen voor kinderen. Koffie, thee, en limonade zijn verkrijgbaar.

Meer berichten