Logo hetkrantje-online.nl
<p>Stadsontbijt in de Herenstraat in Voorburg. Dit jaar is er in alle drie de woonkernen een ontbijt (archieffoto).</p>

Stadsontbijt in de Herenstraat in Voorburg. Dit jaar is er in alle drie de woonkernen een ontbijt (archieffoto).

Kleinschalig programma Vlietdagen

  •   keer gelezen   Actueel

Leidschendam-Voorburg - Ondanks de versoepelingen van de maatregelingen, zullen de Vlietdagen dit jaar op 25 en 26 september niet zo groots kunnen plaatsvinden zoals in eerdere edities wel het geval was. Er is voor gekozen om een kleinschalige versie van het festival te laten plaatsvinden.

Scouting Hubertus Brandaan, gevestigd aan het Oosteinde 144 in Voorburg, heeft voor zaterdag 25 september een leuk programma voor kinderen samengesteld. Alle kinderen krijgen een Buurman & Buurman klussenkaart waarmee ze spellen kunnen doen als spijkerplankje maken, Buurman-tikkertje, Buurman-kluskist versieren, Buurman-parcours, Buurman knikkerbaan en junior Kop van Jut. Natuurlijk zijn Buurman en Buurman er ook. De dag is verdeeld in een ochtendblok van 10:30 tot 12:30 (4-7 jaar) en een middagblok van 13:30-15:30 (6-10 jaar) Je kunt ook kanovaren. Graag even aanmelden via info@hubertus-brandaan.nl.

Varend erfgoed
Tijdens de Vlietdagen zijn vanaf de kades in Leidschendam prachtige historische schepen te zien. Bekijk sleepboten, opduwers, bakdekkruisers en vele andere. Ook zijn er zaterdag en zondag op het water bij de sluis in Leidschendam activiteiten van Zeekadettenkorps Enterprise  zoals zeilen, roeien en varen met een motorboot  op het water..

Op zaterdag 25 september is er een braderie met kraampjes op de Damlaan in Leidschendam. Verder zijn er rondleidingen in de molens De Salamander en De Vlieger, exposities in Museum Swaensteyn en voorstellingen in de theaters Ludens en Het Veur Theater.

Culinaire Armada
Op zaterdag 25 september slaat een scala aan restaurants uit Leidschendam, Voorburg en Rijswijk de handen ineen en serveren een zes gangen diner onder de titel ‘de culinaire brug tussen Leidschendam, Voorburg en Rijswijk’.

De rondvaart start bij de Oversteek in Rijswijk en gaat vervolgens langs de keukens van Restaurant Elea, Restaurant Savarin, Restaurant Villa la Ruche, Central Park Voorburg, Brasserie de Koepel en Restaurant Bij Erik. Kik voor toegangskaarten en informatie op Heerlijk.nl. 

Stadsontbijt
Dit jaar vindt tijdens de Vlietdagen het Stadsontbijt in zowel Leidschendam, Voorburg als Stompwijk plaats. Op zondag 26 september van 09:00 uur tot en met 12:00 uur kunt u een ontbijt nuttigen (alleen met vaccinatie- of testbewijs). U kunt kiezen uit de tijdvakken 09:00 - 09:45 uur, 10:00 - 10:45 uur en 11:00 - 11:45 uur. U kunt kiezen uit de locaties Huygens Hofwijck (tuin) aan het Oosteinde 2-A te Voorburg, het Damplein in Leidschendam en het grasveld aan de Pinksterbloem in Stompwijk. Reserveren kan op www.eventbrite.nl/e/tickets-vlietdagen-stadsontbijt-2021-167460610193.

Meer informatie op vlietdagen.nl.

Meer berichten