Afbeelding

Stompwijkse verdachte van autodiefstallen gepakt in illegale sigarettenfabriek

za 15 jan 2022, 15:00 Actueel

Stompwijk - De politie heeft in samenwerking met de FIOD dinsdag 11 januari in een bedrijfspand in Ter Apelkanaal een volledig ingerichte sigarettenfabriek aangetroffen. In een onderzoek van de Duitse autoriteiten kwam een van de aangehouden mannen, een 66-jarige man uit Stompwijk, in beeld voor zijn betrokkenheid bij grootschalige autodiefstallen in Duitsland. 

Deze auto’s werden via Nederland verscheept naar Dubai. Dit met een geschatte waarde van meer dan een miljoen euro aan auto’s. In dit onderzoek kwam ook zijn betrokkenheid naar voren bij de productie van onveraccijnsde sigaretten in Nederland. 

Bij de inval in de sigarettenfabriek werden drie mannen aangetroffen en aangehouden. Het betreft de  66- jarige man uit Stompwijk en twee mannen uit Litouwen van 40 en 46 jaar oud. Naast de ingerichte sigarettenfabriek en bij enkele andere invallen werden er 1.5 miljoen onveraccijnsde sigaretten en 18 dozen tabak aangetroffen deze zijn in beslag genomen en vernietigd. 

De aangehouden 66-jarige man uit Stompwijk zal worden overgeleverd aan de Duitse autoriteiten. De twee andere aangehouden mannen zitten nog steeds vast.

Uit de krant