Wethouder Floor Kist bezocht de markt: 'Deze markt laat zien hoe veelzijdig vrijwilligerswerk is.' (Foto: Gemeente Leidschendam-Voorburg)
Wethouder Floor Kist bezocht de markt: 'Deze markt laat zien hoe veelzijdig vrijwilligerswerk is.' (Foto: Gemeente Leidschendam-Voorburg) MEDIALEK

Vrijwilligersmarkt groot succes

Actueel 189 keer gelezen

De vrijwilligersmarkt afgelopen zaterdag in het gemeentehuis , georganiseerd door LVvoorElkaar, was een ongekend succes! Ruim 160 bezoekers waren verrast door het zeer diverse aanbod van de aanwezige vrijwilligersorganisaties. 

Bezoeker Nasim beaamt dit: “Nooit geweten dat vrijwilligerswerk zo afwisselend kan zijn. Je kunt zelf iets met radio doen! Ik heb hierdoor echt zin gekregen om aan de slag te gaan”. Een echtpaar, dat sinds twee weken in onze gemeente woont, nam een tas vol inspiratie mee. “We gaan thuis nog eens alles doorlezen maar weten nu al zeker dat er iets geschikts bij zit. Voor ons is vrijwilligerswerk een mooie manier om Leidschendam-Voorburg en de bewoners te leren kennen.”
Voor vrijwilligersorganisaties was de markt dé kans om nieuwe gezichten binnen te halen. En dat is gelukt. Al na 10 minuten was de eerste match gemaakt en er volgden er vele. Zo vertelt Paul Helder van Sport en Welzijn dat er maar liefst 20 geïnteresseerden zich ingeschreven hebben. Sylvia van Duuren van GGZ Rivierduinen is ook erg blij met het resultaat:’ We hebben veel goede gesprekken gehad met werkelijk geïnteresseerde mensen. Je merkte dat bezoekers heel gericht op zoek waren naar passend vrijwilligerswerk’. Bij het Taalhuis van de bibliotheek was de belangstelling zo groot dat er op een gegeven moment zelfs een kleine wachtrij stond.

Wethouder Floor Kist bezocht de markt en het viel hem op hoeveel er mogelijk is: “Deze markt laat zien hoe veelzijdig vrijwilligerswerk is. Er zijn zoveel mooie organisaties en initiatieven, en er is voor iedereen een passende vacature. In de sport, de zorg, of als maatje, met kinderen of juist met volwassen. Ook als je maar een uurtje per maand over hebt, kun je echt iets betekenen voor een ander.”

Heb je de markt niet kunnen bezoeken en wil jij je ook laten inspireren? Kijk dan snel op LVvoorElkaar, hét platform waar vraag en aanbod van vrijwilligerswerk in Leidschendam-Voorburg samenkomt. En heb je nog vragen, of wil je een persoonlijk gesprek, het kan allemaal: www.lvvoorelkaar.nl , info@lvvoorelkaar.nl of 070-3370377 (ma t/m do)

Uit de krant