Impressie van hoe het eruit zou moeten komen te zien (Artist impression: Kingsbridge Investment BV / TconcepT}.
Impressie van hoe het eruit zou moeten komen te zien (Artist impression: Kingsbridge Investment BV / TconcepT}.

Afspraken over bouw van 120 woningen Triadome locatie

Actueel 1.675 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Op de Triadome locatie in Klein Plaspoelpolder komen 3 woongebouwen met in totaal circa 120 appartementen. 

In 1 van de gebouwen komen 37 sociale huurwoningen, dat is 30% van het totale aantal woningen. Een half verdiepte parkeergarage zorgt ervoor dat de meeste auto’s uit het zicht verdwijnen. De toekomstige bewoners kunnen gebruik maken van deelauto’s die op het terrein worden aangeboden. De gemeente en Kingsbridge Investment B.V. hebben in een anterieure overeenkomst afspraken gemaakt over onder andere het bouwplan, de realisatie van sociale huurwoningen, parkeren en de verdeling van de kosten. 

Wethouder van Eekelen: “De ondertekening van de anterieure overeenkomst is een belangrijke stap in de herontwikkeling van Klein Plaspoelpolder. Er ligt een prachtig plan dat past binnen de spelregels die in 2020 samen met de klankbordgroep zijn opgesteld. Daarbij is er, naast wonen, ook aandacht voor groen. Op het garage dak wordt een binnentuin gecreëerd met doorzichten naar de Vliet. Langs de Vliet legt de gemeente een wandelpad aan, waarbij de drie karakteristieke rode beuken behouden blijven.”

Voor realisatie van het bouwplan moet eerst het bestemmingsplan worden gewijzigd en een vergunningprocedure worden doorlopen. Naar verwachting wordt eind 2022 begonnen met de sloop van het kantoorpand en de bouw. Oplevering staat gepland voor 2024.

Uit de krant

Uit de krant