Bakkerij Klink kreeg (opnieuw) het predicaat Hofleverancier. (Foto: PR)
Bakkerij Klink kreeg (opnieuw) het predicaat Hofleverancier. (Foto: PR) Harry Scholtes

Bakker Klink ‘Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier’

Actueel 505 keer gelezen

Voorburg - Donderdag 30 juni ontving Bakker Klink het predicaat Hofleverancier uit handen van de Commissaris van de Koning in Zuid-Holland Jaap Smit. Ook burgemeester Jules Bijl van gemeente Leidschendam-Voorburg was hierbij aanwezig. 

Naast dat het een zeer eervolle erkenning is, is het opnieuw mogen ontvangen van dit predicaat een bijzondere gelegenheid. In 1995 ontving toenmalig eigenaar de heer Klomp het predicaat al van inmiddels Prinses Beatrix. In september 2019 nam Max van der Zijden het bakkersbedrijf over en maakte er zijn persoonlijke missie van de eervolle erkenning voor het midden- en kleinbedrijf, dat al sinds 1815 door het Staatshoofd wordt toegekend, opnieuw in de wacht te slepen. En met succes!

Eeuwenoud ambacht
“Bakker Klink is een van de oudste bakkerijen van Nederland. De zaak bestaat al sinds 1795 en in het pand aan de Herenstraat gaat het ambacht van bakker nog een ruime eeuw eerder terug. Met deze nieuwe gunning doen we eer aan de inmiddels 227-jarige historie van Bakker Klink”, aldus Max van der Zijden. “We proosten samen met familie, vrienden en relaties, maar we betrekken natuurlijk ook alle medewerkers en klanten erbij. Daarom was het in alle winkels genieten op donderdag 30 juni van een glas champagne en natuurlijk een gebakje.

Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant

Uit de krant