Afbeelding

Apenstreken

Actueel 512 keer gelezen

Opmerkelijk. In Antwerpen is een vrouw verboden om contact te onderhouden met een chimpansee. Dame meent een verhouding te hebben met Jaap Aap. Ze geeft hem dagelijks handkusjes. Dat contact is slecht voor de chimpansee. Om uitgebreide literatuur kort te duiden, citaat van een ervaren oppasster: “We weten dat chimpansees elke dag politiek bedrijven: coalities maken, banden smeden, bluffen en netwerken. Kerntaken voor elke chimpansee om de harmonie in de groep te behouden en zich te manifesteren”.
Verbijstering!!! Wat een ongelooflijke gelijkenis met ons parlement. Geloof mijn ogen niet. Kerntaken van chimpansees kunnen we één op één met taken parlementsleden vergelijken. Was dus niet alleen oppergriezel (”Poetin, prachtvent”) Baudet, die voor aap stond. Dat dierlijk bluffen zagen we terug tijdens Algemene Politieke Beschouwingen. Op schaamteloze wijze probeerden onze parlementsaapjes de interruptiemicrofoon te bemachtigen of het een tros Chiquita`s betrof. Enkel om elkaar voor rotte vis uit te maken. Beschamend King Kong gedrag om te willen aantonen, “ik doe ertoe!” Dat bestiale gedrag leidde tot niets. Doorzichtig macho borstgeroffel. Met ingestudeerde oneliners (Wilders) opponenten bestoken. Allemaal alfamannetjes en alfavrouwtjes. Net als chimpansees manipulatief en uit op pseudo-macht door minachtend gedrag. Brutaal, schofferend om de uiteindelijke gunst van soortgenoten, lees kiezers.
Overeenkomst tussen ons parlement en een troep chimpansees is indrukwekkend. Beiden op zoek naar de beste positie. Er zijn in beide kampen ook de stillen, de loyalisten, die wél het beste met de groep voor hebben. Helaas sneeuwen ze bij zowel parlementsleden als bij chimpansees volledig onder. Holle vaten, u weet wel. Onder de streep is het huilen geblazen met dat apengedrag. Land in grote moeilijkheden. Crisis alom. Dan helpt dat irritante onbeschofte gedrag ons geen millimeter verder. Als opgewonden chimpansees elkaar vliegen afvangen, elkaar onbeschaafd de maat nemen en verder totaal niets toevoegen aan oplossingen voor de noden van het benarde volk.
Zo`n griezelige zombie als Baudet is slechts provocateur, ophitser. Uit op confrontatie en niet uit op het verbeteren van úw moeilijke situatie. Sterker, hij creëert moeilijkheden zelf. Mannetjes chimpansees vechten vaak onderling machtskwesties uit, hetgeen gepaard gaat met veel gegil en machogedrag. Dat apen gegil kunnen we bij Baudet naadloos vervangen voor zijn quasi intellectuele inbreng met allerhande verwijzingen naar zijn zelfbenoemde begaafdheid.
Parlement en apengedrag! Ontluisterende gelijkenis. Door indicaties van Baudet kan hij politici in ernstig gevaar brengen. Herinner u Els Borst. Opnieuw is analogie tussen Baudet en de chimpansee frappant. Chimpanseemannetjes doden soms ook leden van naburige groepen om eigen territorium uit te breiden. Uitlatingen Baudet blijken geen broodje aap verhalen. Baudet doodt natuurlijk niemand. Zijn woordkeuze kan echter bij hersenloze complotschlemielen zomaar verkeerd vallen.
Apen en parlementsleden. Natuurlijk zijn er bekwame, fatsoenlijke leden. Gelukkig maar. Wat betreft de onbeschofte schreeuwers, die nóóit iets wezenlijks voor elkaar krijgen en slechts uitblinken als interruptiemicrofoon-terroristen, het volgende idee. Laten deze hufters fijn samen een partij stichten. Hoe ze die verwantschap kunnen tonen aan elkaar? Net als bij apen.

Elkaar vlooien!

Uit de krant