Burgemeester Jules Bijl ondertekent een brief bij Amnesty International in het kader van Write for Rights (archieffoto).
Burgemeester Jules Bijl ondertekent een brief bij Amnesty International in het kader van Write for Rights (archieffoto).

Doe mee met de schrijfactie Amnesty’s Write for Rights

Actueel 369 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Amnesty Vlietstreek vraagt inwoners om mee te schrijven tijdens de Write for Rights schrijfactie van Amnesty International. 

Dit jaar schrijft Amnesty voor dappere activisten in nood. Write for Rights vindt plaats op zaterdag 10 december van 10.30 tot 16.00 uur in de Voorhof van de Oude Kerk te Voorburg aan de Herenstraat 77, of op vrijdag 9 december van 10.00 uur tot 16.00 uur in Woej De Plint aan de Prins Frederiklaan 7 te Leidschendam. Iedereen is welkom om mee te schrijven en brieven te ondertekenen.

Tijdens Write for Rights komt Amnesty ieder jaar in actie voor mensen die onterecht vastzitten of worden bedreigd vanwege hun werk, mening of om wie ze zijn. Dit jaar schrijft Amnesty voor activisten. Zo voert Amnesty onder andere actie voor Vahid uit Iran. Hij demonstreerde tegen ongelijkheid en politieke onderdrukking. Daarvoor werd hij gearresteerd en tot 33 jaar gevangenisstraf en 74 zweepslagen veroordeeld. Tevens wordt geschreven voor Cecillia, Joanah en Netsai uit Zimbabwe, die demonstreerden tegen de regering. Ze werden gearresteerd, gruwelijk mishandeld en seksueel misbruikt. Later werden de vrouwen aangeklaagd omdat zij de beschuldigingen van seksueel geweld verzonnen zouden hebben. 

Meer informatie over Amnesty Vlietstreek op www.leidschendam-voorburg.amnesty.nl.

Uit de krant