Men kan tot en met zondag 11 december een kaarsje aanvragen (foto: gemeente LV / Esther Fotografeert).
Men kan tot en met zondag 11 december een kaarsje aanvragen (foto: gemeente LV / Esther Fotografeert). ESTHER FOTOGRAFEERT

Lichtjesavond op de Oosterbegraafplaats

Actueel 506 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Ieder jaar op de tweede woensdag van december organiseert de gemeente samen met vrijwilligers lichtjesavond, een avond om stil te staan bij het verlies van overleden dierbaren. 

Lichtjesavond wordt dit jaar gehouden op woensdagavond 14 december van 18:30 uur tot 21:00 uur op de Oosterbegraafplaats aan de Rodelaan 64 in Voorburg. Deze avond wordt door veel mensen zeer gewaardeerd. Daarom wordt ook dit jaar aan iedereen die een dierbare verloren heeft de kans geboden hierbij stil te staan. De begraafplaats is deze avond verlicht met fakkels. Er worden kaarsjes uitgedeeld aan bezoekers. Deze kunnen bij de graven of het urnenplein gezet worden. 

Ook kunnen er gedenktekstjes in de bomen achter de aula gehangen worden. Men kan ook een kaarsje voor een overleden dierbare aanvragen met een korte persoonlijke herdenkingstekst. Op lichtjesavond steken vrijwilligers steken alle aangevraagde kaarsjes aan en plaatsen die op een centrale plek op de begraafplaats. Er zijn geen kosten aan verbonden. Men kan tot en met zondag 11 december een kaarsje aanvragen via: www.lv.nl/lichtjesavond.

Wethouder Marcel Belt (zorg): “Lichtjesavond is een mooie manier waarop nabestaanden hun overleden dierbare(n), in stilte of samen met anderen, kunnen gedenken. Ik hoop dat iedereen troost uit deze avond kan halen.”

Uit de krant