Een grote rookverdrijver op rupsbanden werd ingezet om de rook af te zuigen (foto: Sebastaan Barel).
Een grote rookverdrijver op rupsbanden werd ingezet om de rook af te zuigen (foto: Sebastaan Barel). Sebastiaan

Grote brand in Westfield Mall of the Netherlands

Actueel 9.177 keer gelezen

Leidschendam - Hoewel het brandje bij Peek & Cloppenburgh op zich wel leek mee te vallen vanochtend, schaalde de brandweer toch op naar grote brand. Dit waarschijnlijk omdat het grote winkelcentrum (deels) werd ontruimd vanwege rookontwikkeling.

De brand werd rond tien voor half twaalf ontdekt en hierop zijn brandweervoertuigen van kazernes Leidschendam-Voorburg en Leidschenveen gaan rijden. Rond half twaalf bleek de inzet van de bemanning van twee tankautospuiten noodzakelijk en werd opgeschaald naar ‘middelbrand’ en tien minuten later zelfs naar ‘grote brand’ en werd er een derde tankautospuit vanuit Rijswijk gestuurd. Volgens de brandweerwoordvoerder was er rook zichtbaar, waarop de brandweer was gebeld. Het lijkt erop dat de brand in een muur van het pand is ontstaan. De brand lijkt inmiddels onder controle 

Van de brand was van buitenaf weinig te zien en er mocht ook niemand meer naar binnen. Na enige tijd werden wel een grote blusrobot met rookverdrijver op rupsbanden en nog enkele kleinere exemplaren ingezet. 

Er heeft een ambulance op voorhand paraat gestaan bij het complex, maar voor zover bekend is er niemand gewond geraakt.

De verwachting is dat als de rook uit het overdekte winkelcentrum is verdwenen, de meeste winkels wellicht al snel weer open kunnen.

Uit de krant