Lieke Muller (CDA) tussen de 'Damwachters'bij de sluis in Leidschendam.
Lieke Muller (CDA) tussen de 'Damwachters'bij de sluis in Leidschendam.
RAADSLID VAN NU

Lieke Muller heeft het hart op de tong

Actueel 2.062 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - “Toen werd gevraagd of ik mij verkiesbaar wilde stellen voor de gemeenteraad was ik eigenlijk best verrast”, zegt CDA-raadslid Lieke Muller lachend. “Ondanks mijn interesse in politiek ben ik niet altijd politiek correct, ik heb het hart op de tong en flap er van alles uit. Maar mijn intenties zijn oprecht, ik werk hard en denk graag met elkaar in mogelijkheden. Dat zijn denk ik belangrijke drijfveren om politiek actief te zijn.”

Door Inge Koot

Muller is opgegroeid in Voorhout, verhuisde na het examenjaar van de middelbare school naar Breda en studeerde in Utrecht. Zij heeft in binnen- en buitenland gewoond en gewerkt voor zij zich 11 jaar geleden in Leidschendam vestigde. Dat was ook het moment waarop zij haar eigen marketing- en adviesbureau startte. Omdat zij het bestaan als eenpersoonshuishouden in combinatie met het zelfstandig en alleen werken best eenzaam vond, besloot zij een aantal jaar geleden het roer om te gooien. Muller werkt momenteel als interim manager bij organisaties die te maken krijgen met grote veranderingen zoals een overname, fusie of strategische koerswijziging. 

Als vrijwilliger heeft Muller zich jaren ingezet voor de veiligheid en leefbaarheid in Leidschendam noord. Zij kwam in aanraking met de politiek toen de gemeente in 2020 werd geteisterd door autobranden die enorme impact hadden op de wijken de Heuvel, Amstelwijk en Prinsenhof. “Wij gingen als bezorgde buurtbewoners ’s avonds de straat op om preventief te patrouilleren in de wijk. Extra oren en ogen op straat zijn nooit weg, hopelijk schrikt dat mensen met foute bedoelingen af.”” Zij is van mening dat wijkbewoners ook zelf een verantwoordelijkheid hebben voor hun omgeving. “Als je aan de zijlijn blijft roepen dat je boos bent op de situatie of dat het anders moet, daar ga je het niet mee redden. Denk liever mee over mogelijke realistische oplossingen.”

Zij kwam in contact met het CDA en voelde zich direct thuis bij deze partij. “Ik heb bijna altijd CDA gestemd en sta 100% achter de kernwaarden, maar de C van deze partij heeft mij als atheïst er lange tijd van weerhouden om lid te worden. Gelukkig wordt mijn achtergrond gewoon geaccepteerd en gewaardeerd binnen de partij.” Muller is trots op de huidige CDA-fractie in de gemeenteraad. “Wij hebben 2 nieuwe raadsleden, een jong commissielid en twee ervaren fractieleden, dat is een goede mix. Als personen zijn we een divers gezelschap; ik ben heel conceptueel qua denken en andere fractiegenoten zijn veel meer thuis in procedures en beleid. We vullen elkaar heel goed aan en hebben mooie discussies waarin we elkaar steunen en versterken.”

Voor haar raadslidmaatschap heeft Muller diverse keren bij de gemeenteraad haar zorgen geuit over de vermindering van groen, de slechter wordende bereikbaarheid en de verkeers- en geluidsoverlast voor omwonenden. Verkeer, (openbaar) vervoer en mobiliteit zijn dan ook zaken waarvoor Muller nu flink aan de weg timmert. Bijvoorbeeld als het gaat om de verkeerssituatie rondom The Mall, maar ook de Binckhorst en Leidschendam zuid hebben haar bijzondere aandacht. “We moeten ons alleen wel realiseren dat we de resultaten van het werk dat we vandaag doen meestal niet meteen morgen terugzien. Maar als het over verkeersveiligheid en bereikbaarheid gaat, dan zit ik er bovenop”, zegt Muller gedreven. 

Twitter haar via @LiekeMuller of mail naar EJMuller@leidschendam-voorburg.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant