Het raadslidmaatschap beviel hem zo goed dat Diederik Visser zich graag voor een tweede termijn beschikbaar stelde.
Het raadslidmaatschap beviel hem zo goed dat Diederik Visser zich graag voor een tweede termijn beschikbaar stelde.
RAADSLID VAN NU

Diederik Visser maakt zich sterk voor armoedebeleid

Actueel 1.637 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - CDA-raadslid Diederik Visser is geboren in Apeldoorn, groeide op in Brussel en keerde voor studie en werk terug naar Nederland. Hij studeerde geschiedenis in Utrecht. Noemt zichzelf een geschiedenisfanaat en nieuwsjunk. In 1991 verhuisde hij naar Voorburg.

Door Inge Koot

Visser is een ervaren communicatieadviseur/woordvoerder met bewezen staat van dienst in de sector overheidsrelaties en openbare dienstverlening. Inmiddels is hij met pensioen maar dat betekent niet dat hij achter de geraniums zit. Zo is hij secretaris bij wijkvereniging Oud Voorburg, lid van het buurtpreventieteam Voorburg West en buddy via Buddynetwerk Den Haag. En hij zit in zijn tweede termijn als raadslid.

Sinds 1982 is Visser CDA-lid. Hij is lange tijd bestuurslid geweest bij de lokale afdeling. Eerst in Utrecht en later in Voorburg. Hij is ook periodes minder actief geweest binnen het CDA maar volgde de gemeentepolitiek altijd op de voet. Na de verkiezingen in 2018 was hij eerst commissielid, maar kwam door wat verschuivingen binnen de fractie al snel in de raad terecht. Het raadslidmaatschap beviel hem zo goed dat hij zich graag voor een tweede termijn beschikbaar stelde.

De bibliotheken in Leidschendam, Voorburg en Stompwijk liggen hem na aan het hart. Hij is dan ook blij en trots dat elke dorpskern een bibliotheek heeft. Daarnaast heeft hij alle aandacht voor cultureel erfgoed binnen de gemeente. “Erfgoed, cultuur en muziek zorgen voor sociale verbinding tussen mensen. Wij moeten ervoor zorgen dat dat op orde is binnen de gemeente.” Heel belangrijk vindt hij het dat mensen zich prettig voelen in hun wijk. “Als de samenleving goed functioneert, komt de rest vanzelf.”

Als gemeenteraadslid heeft hij zich de afgelopen jaren sterkt gemaakt voor het armoedebeleid binnen de gemeente. Als succesje noemt hij zijn inzet ter voorkoming van menstruatiearmoede. “Door een tekort aan geld om menstruatieproducten aan te schaffen nemen vrouwen geen deel aan het sociale leven en onderwijs. Op meerdere locaties binnen de gemeente, zoals op scholen, zijn mede dankzij het CDA, inmiddels gratis menstruatieproducten te verkrijgen.”

De komende jaren wordt de Hoogwaardige Openbaar Vervoer (HOV) verbinding vanuit de Binckhorst naar Voorburg belangrijk. “De noodzaak hiervan is omstreden. Wij vinden het belangrijk dat bereikbaarheid en leefbaarheid samengaan. Daarom richten wij ons op maatregelen die de leefbaarheid verbeteren, zoals de aanleg van een Huygenstunnel. Door de tunnel zouden de A12 (Utrechtse Baan), het NS-spoor en eventueel de nieuwe OV-verbinding vanuit de Binckhorst richting Zoetermeer lopen. Die A12 is natuurlijk het monster van Voorburg. Als die onder de grond zou lopen zou dat heel veel ten goede komen aan de leefbaarheid. Hier komen voor mij leefbaarheid en erfgoed ook weer samen. De tuin van Hofwijck uit de 17e eeuw kan dan worden hersteld naar de oorspronkelijke afmeting.”

Waar Visser aan moet wennen, is het sluiten van compromissen, zegt hij tot slot. “Wij willen veel bereiken maar dat lukt niet in je eentje. Het is een samenspel van meerdere wensen. Zet je dan over je teleurstelling heen en realiseer je dat wat je bereikt hebt goed maar niet optimaal is. Het mooie van een compromis is dat de ander ook wat krijgt,” 

Visser is bereikbaar via dvisser@leidschendam-voorburg.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant