Afbeelding
POLITIEBERICHTEN

Verschillende kleine incidentjes

Actueel 1.288 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Magneetvissers hebben donderdag 20 juli een granaat uit het water gevist aan de Delftsekade. De straat werd afgezet met politielint en de Teamleider Explosieven Veiligheid (TEV) is ter plaatse gekomen. 

De expert concludeerde dat het om een 20-mm brisantgranaat gaat, die afkomstig zou zijn uit de Tweede Wereldoorlog. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) kwam ter plaatse gekomen en heeft de granaat veiliggesteld. De granaat werd, na toestemming van de burgemeester, op een strand in recreatiegebied Vlietland tot ontploffing  gebracht. De kinderen van de magneetvissers die erbij waren, mochten onder begeleiding van de EOD op de knop drukken om het explosief te laten ontploffen.

Uit de bocht op rotonde

Aan De Tol in Leidschendam vloog een automobilist donderdag 20 juli op de rotonde uit de bocht en kwam midden op het verkeersplein tot stilstand. Bij dit ongeval raakte niemand gewond, maar het linker voorwiel van de personenauto leek te zijn afgebroken wat een behoorlijke schadepost zal zijn. Tevens raakte een lichtmast beschadigd.

Rood kruis genegeerd

In verband met een incident op de A4 bij Leidschendam (er zou een romp van een klein sportvliegtuigje op de weg hebben gelegen) werd donderdag 20 juli een rijstrook afgesloten met een rood kruis. Zo’n 30 bestuurders negeerden dit kruis en reden zo’n beetje tot aan de afzetting. Zij kunnen binnenkort een bekeuring in de bus verwachten, laat de verkeerspolitie op twitter weten.

Brandje aan Elzendreef

In een woning op de bovenste verdieping van een flat aan de Elzendreef in Voorburg brak vrijdag 21 juli brand uit. Het betrof een kleine brand die vrij snel kon worden geblust. De bewoner van de betreffende woning werd nog wel even in de ambulance onderzocht op eventuele rookinhalatie maar hoefde, zover bekend, niet naar het ziekenhuis te worden vervoerd.

Paard met ruiter te water

Een paard met ruiter raakte op vrijdag 21 juli te water aan de Westeinderweg in Stompwijk. Vermoedelijk schrok het paard ergens van en liep toen achteruit de sloot in. De ruiter wist zich al snel te redden en klom weer op de kant, maar de viervoeter zat met de achterbenen vast in de modder. De brandweer kwam ter plaatse om het dier uit de sloot te trekken. Met een brandweerslang om zijn achterste wisten de brandweerlieden en de ruiter het paard met vereende krachten weer op het droge te krijgen.


Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant